Erişilebilirlik

Giyilebilir Teknoloji Egzersizin Geleceği


Giyilebilir Teknoloji Egzersizin Geleceği
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Giyilebilir Teknoloji Egzersizin Geleceği

Amerika’da fitness merkezlerine üye olanların sayısı 2000 yılından beri artıyor. Bugün 50 milyon Amerikalı bir spor salonuna üye. Bunun sebeplerinden biri, Amerikalıların üçte birinin obez, üçte ikisinin de aşırı kilolu olması.

Egzersiz yapanların çoğu sağlığını, bu yıl çok rağbet gören giyilebilir teknoloji ürünleriyle takip ediyor.

Amerika’nın ünlü fitness merkezlerinden biriyle çalışan Amy Dixon, “2016’da öne çıkan ürünlerin en ilginç yanı, hepsinin basit bir mantıktan yola çıkması. Giyilebilir teknoloji ürünlerinin hepsi formda kalmaya ve sağlıklı olmaya odaklanıyor. Bilim dünyası da bunu destekliyor. Bu ürünler beni gülümsetiyor çünkü aslında bunların hepsini zaten biliyoruz ama sadece artık daha teknolojik yöntemlerle uyguluyoruz” diyor.

Giyilebilir teknolojinin hedefi, formda kalmayı yalın bir hale getirmek. Zaten bu yıl fitness sektöründe en çok öne çıkan kavram da yine yalınlık.

Vücut ağırlığı egzersizleri ve yüksek yoğunlukta aralıklı kardiyo antrenmanları artık fazla teçhizat gerektirmiyor.

Öte yandan, daha yaşlı Amerikalılar için tasarlanan egzersiz türleri de yükselişte.

Yoga, Amerika’daki bütün fitness programlarının bir parçası haline geldi. Yoga Birliği, bu yıl 36 milyonun üzerinde Amerikalı’nın yoga yaptığını söylüyor.

Ancak Fiziksel Egzersiz Başkanlık Konseyi’ne göre, teknolojik gelişmeler, her üç yetişkinden sadece birinin yeterli sıklıkta egzersiz yaptığı gerçeğini değiştirmiyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG