Erişilebilirlik

Giyilebilir Antrenör Mucizesi


Giyilebilir Antrenör Mucizesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:40 0:00

Giyilebilir Antrenör Mucizesi

Matt Knight boks yapmayı çok seviyor. Ancak, San Francisco’da bir boks antrenörü tutmanın çok pahalı olduğunu da biliyor.

Knight, boks dersi veren Moov adlı giyilebilir bir cihaz keşfetmiş. Sadece adım sayan pasif cihazların aksine Moov, mobil bir uygulama sayesinde Knight ile egzersiz yaparken konuşup yönlendirme yapabiliyor.

Knight bu ürünü o kadar sık kullanmış ki, Moov firması cihazını test etmek için Knight ile çalışmaya başlamış. Su geçirmeyen bu ürün kullanıcılarına, yüzme ve bisiklete binmek dahil, dört egzersiz alanında daha rehberlik ediyor.

Moov’un Pekin doğumlu kurucu ortağı Meng Li, bu cihazı, Silikon Vadisi’nde başka bir startup firmada çok yoğun çalışırken geliştirmeye karar vermiş.

Li, “Bu cihazda, alıcı teknolojisini ve yapay zekayı birleştirdik. Biri cihazın parçalarına diğeriyse yazılım kısmına odaklanıyor. Alıcılar, 3 boyutlu ortamdaki hareketlerinizi, örneğin hareketin menzilini ve yönünü algılıyor” diyerek, Moov’un diğer giyilebilir cihazlardan farklı çalıştığını söylüyor.

Fitness amaçlı giyilebilir cihazlar sadece Amerika’da değil, birçok Asya ülkesinde rağbet görüyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG