Erişilebilirlik

Giuliani: ‘Trump’ın Seçim Ekibinden Rusya’yla İşbirliği Yapan Olmuş Olabilir'


Başkan Donald Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, 2016 seçim kampanyası sırasında Trump’ın yardımcılarından herhangi birinin Rusya’yla işbirliği yapıp yapmadığı konusunda bir fikri olmadığını belirtti.

Trump ve Giuliani sık sık Trump’ın seçim kampanya ekibiyle Rusya arasında işbirliği olmadığını belirtiyordu. Ancak CNN’e konuşan Giuliani, daha önceki açıklamalarına mesafeli yaklaştı.

Giuliani, “Hiçbir zaman kampanyayla ya da kampanyadaki insanlarla gizli işbirliği olmadığını söylemedim. Hiçbir fikrim yok” dedi.

Giuliani, bununla birlikte “Amerika Başkanı’nın burada işlenebilecek tek suç olan ‘Ruslar’la işbirliği yaparak Demokrat Komite’nin bilgisayar sunucularına sızılması’ suçunu işlediğine dair tek bir kanıt bile yok” dedi. 2016 başkanlık seçimi sırasında Demokrat Parti’nin bilgisayar sunucularına sızılmış ve yazışmalar ele geçirilerek yayınlanmıştı.

Giuliani, “Başkan Rusya’yla işbirliği yapmadı” ifadesini de kullandı.

Giuliani, Reuters’a verdiği demeçte de CNN’deki açıklamalarının arkasında durdu ve kendisinin sadece Trump’ı temsil ettiğini ve diğer insanlarla ilgili bilgisi olmadığını kaydetti.

Giuliani bununla birlikte, CNN’deki sözlerine açıklık getirmek amacıyla daha sonra yayınladığı açıklamada, Trump kampanyasında çalışan binlerce kişiden Rusya’yla işbirliği yapan olduğunu bilmediğini söyledi.

Amerika istihbarat servisleri 2016’da Rusya’nın Trump’a yardımcı olmak amacıyla seçime müdahil olduğu sonucuna varmıştı.

Trump kampanyasının bazı üyeleri ki buna eski kampanya şefi Paul Manfort da dahil, Rusya soruşturması kapsamında ya suçlu bulundu ya da suçunu itiraf ederek anlaşma yoluna gitti.

Rusya soruşturmasını Özel Savcı Robert Mueller yönetiyor. Trump soruşturmayı “cadı avı” olarak niteliyor. Mueller ayrıca Trump’ın adaleti engellemeye çalışıp çalışmadığını da soruşturuyor.

Cohen: “Trump’ın yönlendirmesiyle anket şirketine para verdim”

Trump’ın eski avukatı Michael Cohen ise Trump’ın direktifleri doğrultusunda ve sadece Trump’ın yararı için bir şirkete anketteki verilerde hile yapması için para verdiğini belirtti.

Wall Street Journal’ın haberine göre Cohen şirkete parayı iki anketi Trump’ın lehine göstermesi için verdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG