Erişilebilirlik

Gişe Savaşlarının Galibi “Yıldız Savaşları” Oldu


Yıldız Savaşları serisinin son filmi “Güç Uyanıyor”, vizyona girdikten sadece üç hafta sonra Amerika’da tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden filmi oldu.

Güç Uyanıyor’un yapımcı şirketi Walt Disney, serinin son filminin, 2009’da James Cameron’un yönettiği Avatar’ın Amerika’da üç haftada elde ettiği 760 buçuk milyon dolarlık gişe rekorunu kırdığını açıkladı.

Şirketten yapılan açıklamada gişelerden elde edilen verilere göre, Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor Amerika’da tüm zamanların en çok hasılat getiren filmi rekorunu kırdı” ifadeleri yer aldı.

Yıldız Savaşları tutkunlarına teşekkür mesajının da iletildiği açıklama, “Serinin hayranlarının heves ve desteği olmadan bu rekoru kırmak mümkün olmazdı” yazılı.

Açıklamada, “Yıldız Savaşları hayranlarının desteğini her zaman hissediyoruz ve bu destek bize güç veriyor. Yıldız Savaşları’nın parlak geleceği için çalışmaya devam edeceğiz” sözlerine de yer veriliyor.

Tüm dünyada şimdiye kadar 1 milyar 560 milyon dolar gişe geliri elde eden Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor, küresel gişe hasılatında hala Avatar, Titanik ve Jurassic World’un gerisinde. Ancak Çin’de 9 Ocak’ta vizyona girecek olan Güç Uyanıyor’un küresel gişe geliri rekorunu da kısa sürede kırması bekleniyor.

Güç Uyanıyor, George Lucas tarafından 1977 yılında yaratılan, iyi ve kötünün mücadelesi temeli üzerine kurulu Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi.

Walt Disney şirketi, George Lucas’ın sahibi olduğu Lucasfilm’i 2012 yılında 4 milyar dolara satın almıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG