Erişilebilirlik

Gezi Parkı İçin Referandum Önerisi


Gezi Parkı heyetiyle görüşen Başbakan Erdoğan
Gezi Parkı heyetiyle görüşen Başbakan Erdoğan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüştüğü Gezi Parkı heyetine, parkın geleceğiyle ilgili referandum teklifi sunduğu bildirildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Erdoğan’ın heyete, Gezi Parkı projesiyle ilgili İstanbul’da referandum yapılabileceği önerisi götürdüğünü açıkladı. Eylemcilerin bu öneriyi kabul edip etmeyeceği bilinmiyor.

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı’nın yıkılarak yerine eski Topçu Kışlası’nın yapılmasında ısrar ediyordu.

Ancak gerek Gezi Parkı, gerek Ankara'daki eylemcilerin referandumu kabul etmediği yönünde sloganlar attığı bildiriliyor.

Hüseyin Çelik, Gezi Parkı’ndaki eylemin “kıyamete kadar sürmesine izin vermeyeceklerini” de sözlerine ekledi. Çelik, “Türkiye bir diktatörlük olsaydı bu eylemler yapılmazdı” diye konuştu.

Erdoğan, aralarında öğrenciler, akademisyenler ve sanatçıların bulunduğu 11 kişilik heyetle bir araya geldi. Ancak göstericilerden bazıları heyetteki kişilerin Başbakan tarafından özel seçildiğini savunuyor.

Heyette, tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, akademisyenler Prof. Dr. Betül Tanbay, Prof. Dr. Hale Çıracı ve İpek Akpınar, yönetmen Kutluğ Ataman, öğrenci Nil Eyüpoğlu, sanat yönetmeni Rumeysa Kiger, mimar Selva Gürdoğan, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, öğrenci Zülfikar Kürüm ve sosyal paylaşım sitesinde Başbakan Erdoğan'a hitaben Gezi Parkı olaylarına ilişkin mektup yazan Bülent Peker yer alıyor.

Basına kapalı yapılan görüşmede, Başbakan Erdoğan'a İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik eşlik ediyor.

Polis dün gece, gaz bombaları ve basınçlı suyla Taksim meydanını protestoculardan temizlemiş, Atatürk Kültür Merkezi'nin üzerindeki pankart ve duyuruları indirerek Türk bayrağı ve Atatürk posteri asmıştı.

Başbakan Erdoğan, göstericilerin aşırı görüşlü ve marjinal gruplar tarafından yönlendirildiğini, eylemlerin Türkiye’nin imajını ve ekonomisini zedelemeyi amaçladığını savunuyor.

Gösterilerin başladığı son iki hafta içinde dört kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 5 bin kişi çıkan çatışmalarda yaralandı. Binlerce kişiyse gözaltına alındı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG