Erişilebilirlik

George Mason Üniversitesi'nde Hukuk Merkezi İçin Caz Konseri


George Mason Üniversitesi'nde Hukuk Merkezi İçin Caz Konseri
George Mason Üniversitesi'nde Hukuk Merkezi İçin Caz Konseri

Washington yakınlarındaki George Mason Üniversitesi’nden müzisyen öğrencilerin bundan 10 yıl önce verdikleri bir caz konseri hemen hemen hiç ilgi görmemişti. Ancak her yıl düzenlenen konser artık George Mason Üniversitesi’nin en büyük başarılarından biri olarak görülüyor. Konserin bir başka amacı da avukatlık hizmetlerine ihtiyacı olan ancak ekonomik durumu buna izin vermeyen kişilere yardım amacıyla para toplamak.

George Mason Üniversitesi’ndeki bu odada öğrenciler yıllık caz konseri için prova yapıyor. Konserde öğrenciler, öğretim görevlileri ve konuk müzisyenler yer alıyor. David Roth gitar çalıyor: ”Gerek kendi bölgemizde, gerek Amerika’da, gerekse dünyada ün salmış caz müsizyenlerinin düzenlediğimiz bu konsere katılması eşsiz bir fırsat.”

Avukat Ed Weiner 10 yıl önce George Mason’daki ilk caz konserine gelen az sayıda izleyiciden biriydi. Weiner o geceyi şöyle anımsıyor: ”Konserde sergilenen performans olağanüstüydü. Çok az dinleyicinin katılmış olması beni çok şaşırtmıştı.”

Weiner bunun üzerine dinleyici sayısını arttırmak için Jazz 4 Justice, Adalet İçin Caz derneğini kurdu. Jim Carroll George Mason Caz Programı Başkanı: ”Program yavaş yavaş, yıldan yıla gelişti. Tüm iltifatları Ed Weiner hak ediyor. Bu programın gelişmesi için çok çalıştı. Sokaklarda caz konseri biletleri satan, dinleyici kitlemizi büyütmek için çabalayan hep o oldu.”

Carroll konserden elde edilen gelirin yarısının caz burslarını desteklemek amacıyla üniversiteye kaldığını, geri kalanınınsa hukuk eğitimi ve kamunun adalete erişimini destekleyen Fairfax Hukuk Kurumu’na bağışlandığını söylüyor. Ed Weiner da şunları söylüyor: ”Avukat masraflarını karşılayacak ekonomik güce sahip olmayan kişilere hukuk hizmeti veriyoruz. Ayrıca Virginia eyaletindeki tek kamuya açık hukuk kütüphanesine sahibiz.”

Weiner, hukuk kurumunun okul çağındaki çocuklar için programlar oluşturduğunu, öğrenci müzisyenlere eşsiz bir deneyim kazandırdığını söylüyor: ”Öğrencilere odaklanmak istiyoruz. Bu onların eğitiminin bir parçası. Yeteneklerinin yararlı projelere dönüştürülebildiğini ve topluma yararlı olduklarını görmek öğrenciler için çok önemli.”

Öğrenci Amy Loudin trombon çalıyor: ”İyi bir amaç için bu konseri veriyoruz. Bir parçası olduğum için mutluyum.”

Avukat Weiner Jazz 4 Justice programının Virginia eyaletindeki başka bölgelerde ve tüm ülkede yaygınlaşacağı günleri görmek için sabırsızlandığını söylüyor.

XS
SM
MD
LG