Erişilebilirlik

Gençlerle Polis Diyaloğunda Ailenin Önemi


Gençlerle Polis Diyaloğunda Ailenin Önemi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Baltimore’da siyah aileler çocuklarına polis hakkında iki şey öğretiyor. Baltimore’da yaşayan Christopher Martin, 'her polis kötü olmadığı gibi hepsi de iyi değil' dedi.

Freddie Gray’in ölümünü izleyen haftalarda bu konuşma daha da zorlaşmış.

Polis şiddetini protesto eden Christopher Martin yürüyüşe nişanlısı Quteara ve 2 yaşındaki çocuklarıyla katılmış.

Martin’in annesi hala ona geceleri gösterilere katılmamasını tembihliyor. Geçen hafta polis gece saatlerinde yüzlerce gösteriyi tutukladı. Martin’de annesinin ona verdiği nasihatın doğru bir karar olduğunu söyledi.

Bu tür konuşmaların hala yapılması toplumda hayal kırıklığı yaratıyor. 2014’de yapılan bir araştırmaya göre son yıllarda Baltimore emniyet müdürlüğü polis şiddeti davaları nedeniyle 6 milyon dolara yakın tazminat ödemeye mahkum olmuş. Mağdurların çoğu siyahmış. Aktivist Michael Mullen, yaşanan zorlukları deri rengine göre yaklaşımını değiştiren polisin tavrına bağlı olduğunu savunuyor.

Sosyal hizmetler profesörü Tanya Sharp’a göre, ailelerin polisle ilgili olarak çocuklarıyla konuşmaları şart. Sharp, anne ve babaların çocuklarıyla bu konuları açıkça konuşarak mahallelerinde neler yaşandığını anlatmaları gerektiğini düşünüyor.

Eski Baltimore polis memuru Rob Weinhold bu aile-içi konuşmalarda polise itaat etmenin öneminin de vurgulanmasını istiyor. Weinhold’a göre, ailelerin çocuklarına durumu sakinleştirmek için neler yapabileceklerini anlatmaları gerekiyor.

Öğrenciler okuldan sokaklara döküldükten ve bazı göstericiler kentin batısında süpermarketleri yaktıktan sonra 11 yaşındaki Shane Carter olaylardan uzak durmuş. Ama gençlerin öfkesini haklı buluyor. Carter, kendisinin daha önce polisleri katilleri yakaladıklarını düşündüğünü ancak şimdi kendilerinin katile döndüklerini gördüğünü söylüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG