Erişilebilirlik

Gençler Arasında İşsizlik Giderek Artıyor


Gençler Arasında İşsizlik Giderek Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

Küresel ekonomide düzelme devam ediyor ancak Uluslararası Çalışma Örgütü bunun istihdama yansımadığını açıkladı. Birleşmiş Milletler’in işçi haklarını savunan kurumunun yeni raporuna göre, işsizlik giderek artıyor ve bu durumdan özellikle gençler etkileniyor

Dünya Bankası yüksek gelirli ülkelerdeki büyümenin küresel ekonominin toparlanmasına katkıda bulunacağını ve 2014 yılında yüzde 3,2; 2015 yılında ise yüzde 3,5 büyüme beklediklerini açıkladı.

Ancak Birleşmiş Milletler Uluslararası Çalışma Örgütü bu beklentilerin dünyadaki işsizlerin durumunu düzeltmediğini bildirdi. Guy Ryder örgütün Genel Müdürü: “2013’ün özeti, dünyada 202 milyon kişinin işsiz olduğu ve bu rakamın bundan bir önceki yıldan 5 milyon fazla olduğu gerçeğidir.”

Merkezi Cenevre’de bulunan örgüt, işsizlikteki artışın özellikle Doğu ve Güney Asya’dan geldiğini ve bu bölgelerin dünya işsizliğinin yarısını oluşturduğunu söyledi. Bu bölgeleri Afrika’nın güneyindeki ülkeler ve Avrupa izliyor.

IMF Başkanı Christine Lagarde, ekonomik büyümenin istihdamı arttıracak kadar güçlü olmadığını söyledi: “Genel olarak gidişat olumlu ancak küresel büyüme hala düşük, hassas ve dengesiz. Ayrıca bu durumda ya da öngörebildiğimiz gelecekte dünyada iş arayan 200 milyon kişiye iş yaratacak güçte değil.”

Bu eğilimlere dayanarak Uluslararası Çalışma Örgütü, dünyada işsiz sayısının 2018 yılına kadar 13 milyon daha artacağını öngörüyor. Genç işsiz sayısıysa ortalamanın 3 katı hızlı artabilir.

Çalışan yoksulların sayısının azalmasıysa olumlu bir gelişme. Ancak Uluslararası Çalışma Örgütü’ne göre, bugün 800 milyon işçi, yani dünyadaki çalışan nüfusun dörtte biri, günde 2 dolardan az ücretle çalışıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG