Erişilebilirlik

Genç Seçmenler de Trump'ın Sözlerinden Rahatsız


Genç Seçmenler de Trump'ın Sözlerinden Rahatsız
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

St. Louis’deki Washington Üniversitesi’nde açık oturum gecesi, gergin bir hava vardı. Trump ve Clinton’ı salonda canlı izleme şansına sadece birkaç yüz öğrenci sahip oldu. Onlardan biri olan son sınıf öğrencisi Max Ahlborn, “Hala liberal eğilimde olduğumu düşünüyorum. Ama açık oturumdan elbette etkilendim. Adaylar, pekçok farklı konuyu ortaya koydu” diye konuşuyor.

Açık oturum, Trump’ın kadınlar hakkında aşağılayıcı ifadeler kullandığı ses kaydının gölgesinde ve tartışma havasında geçti. Sık sık sözler kesildi. Salondaki son sınıf öğrencilerinden Tom Barker, bu tartışma havasından rahatsız olduğunu söylüyor. Barker, bunun Amerika için hayal kırıklığı olduğunu belirtiyor.

Trump’ın tartışma yaratan videosunun ardından çok sayıda Cumhuriyetçi, milyarder işadamından desteğini çektiğini açıkladı. Aynı hava açık oturumun yapıldığı salonu dolduran Cumhuriyetçiler’de de vardı. Donald Trump karşıtı Cumhuriyetçi bir öğrenci grubunun lideri olan Ruben Schuckit, protestolarının Hillary Clinton'a destek amaçlı değil, sadece Cumhuriyetçiler'in yanlış adayı seçmiş olmasına tepki olduğunu söylüyor.

Bazı Trump destekçileri ise “saflığımıza geldi” diyor.

Öte yandan, her iki kampanyanın yöneticileri de tartışmanın galibinin destekledikleri aday olduğunu söylüyor.

Başkan adaylarının üçüncü ve son açık oturumu 19 Ekim’de Las Vegas’ta olacak. Böylece, seçime 20 gün kala, son kez seçmen karşısına çıkmış olacaklar.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG