Erişilebilirlik

Genç Şarkıcı Taylor Swift “Yılın Sanatçısı”


Genç Şarkıcı Taylor Swift “Yılın Sanatçısı”
Genç Şarkıcı Taylor Swift “Yılın Sanatçısı”

Amerikalı Taylor Swift’le İngiliz şarkıcı Adele, Los Angeles'ta dün gece yapılan Amerikan Müzik Ödülleri töreninde 3’er ödülle en çok ödül kazanan sanatçılar oldu.

Swift ''yılın sanatçısı'' ödülünün yanı sıra, üstüste iki yıldır aldığı ''en iyi kadın country sanatçısı'' ve ''Speak Now' albümüyle ''en iyi country albümü'' ödüllerini de alarak büyük alkış topladı.

Törende 4 ödülle en çok dalda ödüle aday gösterilen İngiliz şarkıcı Adele ise, ''yılın sanatçısı'' ödülü dışındaki, ''en iyi kadın pop sanatçısı'', ''21'' adlı albümüyle ''en iyi albüm'' ve ''en iyi çağdaş müzisyen'' ödüllerini kazandı. Adele, ses tellerinden geçirdiği ameliyat nedeniyle ödül törenine katılamadı ama adından çok söz ettirdi.

Rap ve hip hop kategorisinde Trinidadlı rap sanatçısı Nicki Minaj da, ''gözde sanatçı'' ve ''Pink Friday'' albümü ile ''en iyi albüm'' ödüllerini kazandı. Minaj, ödül töreninde, ''Super Bass'' adlı eserini seslendirdi.

Blake Shelton, country müzik kategorisinde ''en iyi erkek sanatçı'' ödülünü alırken, en iyi country grubu ödülünü ise Lady Antebellum elde etti. Maroon 5 grubu, pop ve rock grubu kategorisinde ''en iyi grup'' ödülünü, Bruno Mars dapop müzikte ''en iyi erkek sanatçı'' ödülünü aldı.

R&B dalında ''Loud'' adlı albümüyle en iyi albüm ödülünü kazanan Rhianna, ''F.A.M.E'' adlı albümüyle aynı dalda ödüle aday gösterilen eski erkek arkadaşı Chris Brown'ı yenilgiye uğrattı. R&B kategorisinde en iyi erkek sanatçı ödülünü Usher, ''en iyi kadın sanatçı'' ödülünü de Beyonce aldı.

Ünlü film yıldızı ve şarkıcı Jennifer Lopez'in ''en iyi Latin sanatçı'' ödülünü alması bu yıl büyük bir çıkış yapan sanatçının hayranları için sürpriz olmadı.

XS
SM
MD
LG