Erişilebilirlik

'Gelmeyen Bahar' Vizyonda


Gelmeyen Bahar filminden Orhan Alkaya
Gelmeyen Bahar filminden Orhan Alkaya

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde vizyona giren ve kadına karşı şiddeti konu alan “Gelmeyen Bahar” filminin oyuncularından Orhan Alkaya Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı

Kadına karşı şiddeti konu alan “Gelmeyen Bahar” adlı film, 8 Mart Kadınlar Günü’nde sinemalarda gösterime girdi. Film, sinema ve müzik dünyasının Emrah olarak tanıdığı Emrah Erdoğan’ın ilk yönetmenlik denemesi oldu.

Türkiye’de gündemden düşmeyen töre ve töre cinayetleri, kadına karşı baskı ve şiddet gibi konuları işleyen Gelmeyen Bahar filmi, imkansız bir aşk yüzünden savrulan insanları beyazperdeye taşıyor.

“Masum bir sevda insanların hayatlarını nasıl ve neden karartır” sorusuna yanıt arayan film, kadına karşı şiddete daha çok dikkati çekmek için özellikle Dünya Kadınlar Günü olan 8 Mart'ta izleyicisiyle buluştu.

Usta oyuncular Ayten Uncuoğlu ve Orhan Alkaya'nın başrolleri paylaştığı yapımın yönetmen koltuğunda "Küçük Emrah" olarak tanınan Emrah Erdoğan (İpek) oturuyor. Senaryosunda Emrah ile birlikte Tarkan Ateşmen'in imzası olan filmin yapımcısı ise Yağmur Yapım.

Amerika’nın Sesi Türkçe Bölümü’nden Çağrı Tanyol, filmin oyuncularından Orhan Alkaya ile film ve Türkiye’de kadın hakları konusunda bir söyleşi yaptı.

Söyleşiye aşağıdaki ses dosyasından ulaşabilirsiniz:

lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:00 0:00
Linki indirmek için

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları, gerilim artıyor – 23 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG