Erişilebilirlik

Gazze'de Yeni Ateşkes Anlaşması


İsrail ve Filistinliler Mısır'ın önerdiği üç günlük yeni ateşkesi kabul ettiğini bildirdi; İsrailli yetkililer kalıcı anlaşma görüşmeleri için Kahire'ye döneceklerini açıkladı

İsrail ve Filistinliler Gazze’de üç günlük yeni ateşkesi kabul ederek taraflara bir kalıcı anlaşma yapma konusunda yeni bir şans daha verdi.

Mısır yeni ateşkesin önümüzdeki birkaç saat içinde başlayacağını açıklarken İsrail Pazartesi günü Kahire’ye görüşme masasına döneceğini bildirdi.

72 saatlik daha önceki ateşkes Cuma günü sona ermişti.

Ateşkesin sona ermesi ve Kahire’de görüşmelerin ilk turunun başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Hamas roket, İsrail de hava saldırılarına devam etmişti. İsrail ordusu, Hamas’ı daha süre dolmadan roket saldırısı düzenleyerek ateşkesi ihlal etmekle suçlamıştı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Pazar günü daha önce Hamas görüşme masasına ancak militanları roket atışını durdurduktan sonra dönebileceklerini söyledi.

Bir aydır devam eden çatışmalarda çoğu sivil 2 bine yakın Filistinli öldü. İsrail de 64 asker ve üç sivil kaybetti.

Filistinli militan örgüt, İsrail ve Mısır 2007’den bu yana uygulanan Gazze ablukasını kaldırmadan mücadeleden vazgeçmeyeceğini bildiriyor. Yedi yıldır devam eden abluka, Gazze’yi büyük ekonomik sıkıntı içine sokarken, 2 milyona yakın kişiyi de dar bir alana hapsetmiş durumda.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG