Erişilebilirlik

Gazze'de En Kanlı Gün


Gazze kentinin Şicaiye mahallesinde beyaz bayrakla ölü ve yaralıları taşıyan Filistinliler
Gazze kentinin Şicaiye mahallesinde beyaz bayrakla ölü ve yaralıları taşıyan Filistinliler

Filistinliler Gazze’de devam eden İsrail kara ve hava saldırısında ölü sayısının 400'ü geçtiğini bildirirken geceyarısı 13 İsrail askerinin öldüğü açıklandı.

İsrail Savunma Bakanlığı kara çatışmalarında askerlerin öldüğünü doğrularken çok sayıda İsrail askerinin yaralandığını da bildirdi.

Amerika’nın Sesi muhabiri Gabe Joselow halkın geceyarısı hava ve denizden bir süre ağır bombardıman olduğunu ve kara operasyonlarının da yoğunlaştığını söylediklerini haber verdi.

Taraflar Uluslararası Kızılhaç örgütünün talebi üzerine Pazar günü çatışmalarda ağır hasar gören Şicaiye mahallesinde iki saatlik insani ateşkesi kabul etti ancak ateşkes sadece 40 dakika sürdü.

Filistinli sağlık yetkilileri yaklaşık iki haftadır süren İsrail saldırısında Pazar günü ölen 87 kişiyle birlikte çoğu sivil ölü sayısının 424'ü bulduğunu bildiriyor.

Öteyandan BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon çatışmaları sona erdirme amacıyla Ortadoğu’ya gitti. Ban, Doha, Kuveyt kenti, Kahire, Kudüs, Ramallah ve Amman’ı ziyaret edecek.

Kerry Hamas’ı Sorumlu Tuttu

ABD Dışişleri bakanı John Kerry 60’ı aşkın Filistinlinin daha öldüğü Gazze’de çatışmaların devam etmesinden Hamas’ı sorumlu tuttu.

Kerry Pazar günü çıktığı televizyon programlarında Hamas militanlarının iki haftadır süren çatışmaları durduracak bir ateşkesi “inatla” reddettiğini söyledi.

İsrail’in topraklarına atılan Hamas füzelerine karşı kendisini savunma hakkı bulunduğunu belirten Kerry Hamas’ın roket saldırılarıyla İsrail ordusunun operasyonlarına davetiye çıkardığını vurguladı.

Kerry Gazze’deki durumu “çirkin” olarak niteledi ancak Hamas’ın “kendi sorumluluğunu bilmesi ” gerettiğini söyledi.

Hamas, geçen hafta komşusu Mısır tarafından önerilen ateşkes planını reddetmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG