Erişilebilirlik

Gazze'de Ölü Sayısı Tırmanıyor


Gazze'de Ölü Sayısı Tırmanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

İsrail’in Hamas’a karşı Gazze Şeridi’nde başlattığı operasyon dördüncü haftasına girerken, ölü sayısı tırmanıyor. Gazze halkı bir yandan gıda stoklarken diğer yandan bombardımanda yerle bir olan sokakları moloz yığınlarından temizlemeye çalışıyor

Gönüllüler, gece boyunca devam eden İsrail bombardımanının ardından Gazze’deki El Amin Muhammed camisini temizliyor. İsrail, Hamas’ın camiyi silah deposu olarak kullandığını söylerken, semt sakinleri bu iddiayı yalandı.

Saldırıda, Hamas lideri İsmail Haniye’nin Gazze’deki evi de yıkıldı. Ev boş olduğu için can kaybı olmadığı bildirildi.

Öte yandan, semtin sokaklarında oynayan sekiz Filistinli çocuğun öldüğü kaydedildi.

Füzelerden biri Nidal el Derbi’nin evinin önüne düşmüş ve şarapnel parçaları etrafa yayılmış: “Bayramın birinci günüydü ve yaklaşık 30 çocuk sokakta oynuyordu. Bir anda bomba düştü. Bu çocukların İsrail’i tehdit etmesi mümkün mü? Gördüğüm tabloyu tarif etmem imkansız.”

Patlamayı duyan Basil Mikdad dışarı koşmuş ve yere yığılan kardeşi Muhammed’i görmüş: “Patlamadan sonra kardeşimi buldum. Ölmek üzereydi. Bana kalbinde bir şey olduğunu söyledi. Kalbine baktım ve dışarı fırlamış olduğunu gördüm. Ona korkmamasını, iyileşeceğini söyledim.”

Patlamada çocukların yanısıra iki yetişkin de öldü. İsrail, füzenin Hamas tarafından atıldığını söylese de Gazzeliler buna inanmıyor.

İsrail saldırılarında balıkçı limanı, bir hükümet binası ve Şifa Hastanesi de vuruldu. Gazze halkı saldırılar karşısında çaresizlik hissettiklerini, ancak bu hissin onlara daha fazla direnme gücü verdiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG