Erişilebilirlik

Gazze'de Ölü Sayısı 700'ü Geçti


Gazze'nin Han Yunus kasabasında bir yaralıyı taşıyan Filistinliler
Gazze'nin Han Yunus kasabasında bir yaralıyı taşıyan Filistinliler

İsrail ordusu Gazze’yi hava saldırıları ve tank ateşiyle vurmayı sürdürürken Hamas İsrail’e roket yağdırmaya devam ediyor.

Filistinli sağlık görevlileri Perşembe günü İsrail saldırılarında en az 20 kişinin öldürüldüğünü bildirdi. Bununla İsrail’in 8 Temmuz’da Hamas’ın roket saldırılarını durdurmak amacıyla başlattığı askeri harekatta bugüne kadar toplam ölü sayısı 718’i buldu. Çatışmalarda ayrıca 32 İsrail askeri öldü.

İsrail ordusu Perşembe günü Hamas’ın attığı roketlerden çoğunun Demir Kubbe adlı füze savunma sistemi tarafından havada imha edildiğini açıkladı.

Öteyandan İsrail’den Kahire’ye dönen Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ateşkes sağlama çabalarını sürdürüyor.

Kerry, Çarşamba günkü temaslarında Kudüs’te İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Ramallah’ta ise Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ile biraraya geldi.

Kerry görüşmelerinden sonra bir açık açıklama yapmadı; ancak daha önce yaptığı açıklamada “ bir miktar ilerleme ” kaydedildiğini belirtti.

Öteyandan BM İnsan Hakları Konseyi Cenevre’de düzenlediği acil oturumda İsrail’in Gazze’de savaş suçu işlediğini iddialarını soruşturma kararı aldı.

47 üyeli konsey Filistinliler'in sunduğu karar tasarısını 1’e karşı 29 oyla kabul etti. Sadece Amerika aleyhte oy verirken bazıları Avrupa birliği üyesi 17 ülke çekimser kaldı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG