Erişilebilirlik

Gazze'de Halk Artık Savaş İstemiyor


Gazze'de Halk Artık Savaş İstemiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Gazze'de savaşın ortasında kalan halk, ateşkeste günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme mücadelesi veriyor. Çatışmaların durmasından yararlanan Gazzeliler, özellikle fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ancak yiyecek fiyatlarının iki kat artması halkı zorluyor

Gazze’de ateşkes günlerinde, evlerinde saklanan halk gıda ve ihtiyaç maddesi stoklarını yenilemek için dışarı çıkıyor. Bu durumda halkın en çok gittiği yer de fırınlar oluyor.

Operasyona verilen aradan yararlanıp, dışarı çıkan Gazze halkı fırınların önünde ekmek almak için sıraya giriyor.

Fırın çalışanları müşterilerin sabırsızlıkla beklediği ekmekleri yetiştirebilmek için yoğun bir şekilde çalışıyor. Herkes ateşkesin bozulmasından kaygı duyuyor.

Kadınların sırasında bekleyen Sohad el-Mograbi, iki büyük aileye yetecek sayıda ekmek alabilmek için hergün fırına geliyor: “Evde buzdolabım var ama çalışmıyor. Önceleri günde üç saat elektrik verilirdi şimdi o da yok. Ne ekmeği ne de başka bir yiyeceği muhafaza edecek yerimiz yok, bu yüzden hergün ekmek almaya gelmek zorundayım.”

Sebzeler, meyveler kısacası bozulabilecek herşeyin günlük alınması gerekiyor. Haitham Katoa günün altı saatini alışverişe ayırdığını, ama asıl sorunun bu olmadığını söylüyor: “Şu anda herşey çok pahalı çünkü yiyecek aldığımız yerler, fabrikalar bombalandı. Bu yüzden sebze, meyve fiyatları iki kat arttı. İdare ediyoruz, bu da geçecek.”

Sohad sürekli korku içinde yaşadıklarını söylüyor: “Gelecekten fazla umutlu değilim. İki tarafın da uzlaşmaya varıp, barışması gerekiyor. Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim. Onların bunları tekrar tekrar yaşamalarını istemiyorum. Bu savaş çok uzun sürüyor, artık dayanacak halimiz kalmadı.”

Bu görüntüler Gazze’nin her yerinde görülebiliyor. Savaşın ortasında kalan halk, ateşkeslerde günlük ihtiyaçlarını karşılayabilme mücadelesi veriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG