Erişilebilirlik

Gazze'de Çatışmalar Durmuyor


Gazze’de İsrail ordusu ile Filistinli militanlar arasında çatışmalar devam ederken İsrail hava saldırısında dört kişi daha öldü.

Filistinli yetkililer, ölenlerden ikisinin militan diğerlerinin altmış yaşlarında bir sivil ile kızı olduğunu açıkladı. Hava saldırılarında 25 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Dördüncü gününe giren çatışmalarda bugüne kadar 18’i militan 22 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, hava saldırılarında İsrail’in güneyine roket atan militanları hedef aldığını, bir silah deposuyla roket rampalarının vurulduğunu açıkladı.

İsrail’in güneyine yönelik son roket ve havan saldırılarının sorumluluğunu İslami Cihad örgütü üstlendi. Saldırılarda cankaybı belirtilmedi.

İsrail hava saldırılarında öldürülen militanların İslami Cihad ve Halk Direniş Komiteleri üyesi olduğu bildiriliyor.

İki grup, Cuma gününden beri İsrail’e 100’den fazla roket attı ve bazı sivilleri yaraladı. İsrail’in Demir Kubbe adlı füzesavar sistemi yaklaşık 30 roketi havada imha etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, hava saldırılarının militanlara ağır bir bedel ödettiğini ve gerektiği sürece devam edeceğini açıkladı. İsrail hükümeti roket saldırıları üzerine ülkenin güneyindeki okulları kapattı.

Mısır, daha önceki çatışmalarda olduğu gibi taraflar arasında ateşkes sağlamak için arabulucuk yapıyor.

Gazze’yi yöneten Hamas ile İsrail hükümeti arasında çatışmaları tekrar başlatmama konusunda yazılı olmayan bir anlaşma var. Ancak sözlü anlaşma Halk Direniş Komiteleri gibi HAMAS’ın dışındaki militan grupları bağlamıyor.

XS
SM
MD
LG