Erişilebilirlik

Gazze'de Ateşkes


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşürken
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile görüşürken
Kahire'de ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi arasında yapılan görüşmenin ardından Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldığı açıklandı.

Açıklama Hillary Clinton ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Emir tarafından düzenledikleri ortak basın toplantısında yapıldı. Yerel saatle akşam 9'da yürürlüğe giren ateşkese uyulduğu bildiriliyor..

Clinton, Mısır hükümetini ateşkesin sağlanmasında oynadığı rol nedeniyle övdü ve ateşkesin bölge için kritik bir an olduğunu söyledi.

Başkan Barack Obama'nın da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile telefonda görüşerek ateşkesi kabul ettiği için övdüğü bildirildi.

Hamas lideri Halid Meşal İsrail'in Hamas'ın ateşkes koşullarını kabul ettiğini önesürdü.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Obama ve Clinton'a çabaları için teşekkür etti ve ülkesinin kalıcı bir ateşkes sürdüreceğini söyledi.

Anlaşmadan birkaç saat önce İsrail’de bir otobüste meydana gelen patlamada en az 22 kişi yaralandı. Tel Aviv’deki patlamada yaralananlardan üçünün durumunun ağır olduğu bildiriliyor. İsrailli yetkililer patlamanın bir terör saldırısı olduğunu belirtirken sorumluları hakkında açıklama yapmadı.

Gazze’de ise Tel Aviv’deki otobüse düzenlenen saldırı Hamas tarafından övüldü. Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, saldırıyla son günlerde Gazze’de öldürülen sivillerin intikamının alındığını söyledi.

Geçen hafta İsrail’in Hamas’ın en üst düzeydeki komutanını öldürmesinden sonra başlayan çatışmalarda bugüne kadar 140’dan fazla Filistinli ile 5 İsrailli hayatını kaybetti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG