Erişilebilirlik

Gazze'de Ateşkes Olmadı


Gazze'de bir İslami Cihad militanın İsrail hava saldırısında yıkılan evi..
Gazze'de bir İslami Cihad militanın İsrail hava saldırısında yıkılan evi..
İsrail ile Gazze arasında yedi gündür süren sınır ötesi çatışmalardan sonra uluslararası arabuluculuk çabalarının sonuç vermesi ve ateşkesin geç saatlerde yürürlüğe girmesi gerçekleşmedi.

Hamas yetkilisi Ayman Taha ateşkesin yerel saatle akşam 9’da açıklanacağını ve geceyarısı yürürlüğe gireceğini söylemişti.

Ancak İsrailli yetkililer ateşkes anlaşmasını kabul etmeden önce Gazze’den roket atışlarının durduğu 24 saatlik bir sükunet dönemi görmek istediklerini açıkladı.

Hamas İsrail'in ateşkes anlaşmasını reddettiğini önesürürken çatışmalar devam etti.

İsrail, yoğunlaşan diplomatik çabalara şans tanımak için planlanan kara harekatını askıya almış bulunuyor.

İsrail ile Hamas arasında çatışmalar yedinci gününe girerken Filistinli sağlık görevlileri İsrail hava saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısının 100’ü aştığını bildirdi. Hamas’ın roket saldırılarında ise biri asker 4 İsrailli öldü.

İsrail’in Gazze’ye son düzenlediği hava saldırısında İslam Ulusal Bankası hedef alındı. Saldırıda banka binasının içi ve bodrumu tahrip oldu.

İsrail ordusuna göre son iki gündür Gazze’den İsrail’e daha az sayıda roket atıldı. İsrail’in Demir Kalkan adlı füzesavar sistemi 300’ü aşkın roketi imha etmiş bulunuyor.

İsrail ordusu halen bir kara harekatı için Gazze sınırına binlerce asker yığmış durumda.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG