Erişilebilirlik

Gaziantep’te COVID Salgını Kongresi


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve yaklaşık 3 yıldır halen etkileri devam eden COVID-19 pandemisiyle ilgili dünyadaki en kapsamlısı olduğu belirtilen kongre Gaziantep Üniversitesi’nde (GAÜN) düzenlendi.

Gaziantep’te COVID Salgını Kongresi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

Gaziantep Üniversitesi koordinatörlüğünde, sağlık alanında çalışmalar yürüten Global Health Management and Solutions (GH), Nebraska Üniversitesi Tıp Fakültesi, Michigan State Üniversitesi ve Beyrut Amerikan Üniversitesi işbirliğiyle "Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleri MENA Bölgesi'nde COVID 19: Araştırmalardan, Halk Sağlığı Politikasından ve Klinik Uygulamalardan Alınan Dersler" konulu ''Uluslararası COVID-19 Kongresi'' başladı. GAÜN Mavera Kongre ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen, yurtdışından yaklaşık 100 bilimadamının katıldığı kongrede COVID-19 pandemisinin küresel etkileri tartışılıyor.

Gaziantep Üniversitesi olarak çok önemli bir toplantıya evsahipliği yaptıklarını belirten Kongre Eş Başkanı Prof. Dr. Ayşe Balat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “COVID-19 pandemisini, pandeminin küresel etkilerini, ekonomik etkilerini, halk sağlığına etkilerini çok yönlü bir şekilde tartışacağımız önemli bir toplantıya başladık. Bu toplantıda 22 farklı ülkeden 95 uluslararası konuşmacımız var. Ülkemizden de alanında uzman olan bilim insanları var. Onlarla birlikte COVID-19 pandemisini ve gelecekteki olası pandemilerde nelerle karşılaşabileceğimizi, nasıl organize olmamız gerektiğini tartışacağız’’ dedi.

Prof. Dr. Ayşe Balat
Prof. Dr. Ayşe Balat

“Herkes güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz“

Salgınlarla ilgili bütün dünyada bilinçlendirmeyi arttıracak bir toplantıda olduğu için gururlu olduğunu ifade eden Kongre Başkanı Dr. Adnan Hammad ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Birden fazla ülkeden ve birçok kesimden yüzlerce insanı biraraya getirdiği için Gaziantep Üniversitesi ‘ne minnettarız. Burada bugün itibariyle sayısı bin 500'ü geçen katılımcılarımızla COVID-19 hakkında konuştuk dinledik ve tartıştık. Buradaki bütün insanların sadece Türkiye için değil dünya genelinde COVID-19 hakkında fikirlerini paylaşması ve bilinçlenmenin arttırılması için mükemmel bir gündeyiz. Bu sabahki konuşmamda da dediğim gibi herkes güvende olana kadar hiçbirimiz güvende değiliz. Birlikte olmalı ve birlikte çalışmalıyız. Umuyorum ki Gaziantep'te yapılan bu konferans insanlık adına burada ve dünyanın geri kalan yerlerinde yeni bir tutumun ışığı olacaktır.’’

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG