Erişilebilirlik

Gazeteciler Türkiye’yi Paris’te Protesto Etti


Gazeteciler Türkiye’yi Paris’te Protesto Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü Paris’te Türk Büyükelçiliği önünde Türkiye’de açlık grevine başlayan fotoğrafçı Mathias Depardon’un serbest bırakılması amacıyla gösteri düzenlendi.

Gösteri, Türkiye’de gözaltına alındıktan sonra Geri Gönderme Merkezi’ne konulan ve açlık grevine başlayan fotoğrafçı Mathias Depardon’un serbest bırakılması amacıyla düzenlendi.

Gösteriye Mathias Depardon’un annesi de katıldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü Başkanı Christophe Deloire, Depardon’un 17 gündür tutulduğuna dikkat çekti.

Deloire, “14 gün önce sınırdışı kararı alınmıştı ama Türk yetkililerce uygulanmadı, 4 gündür açlık grevinde, bu kesinlikle anlamsız bir durum” dedi.

Deloire, “Bu, kesinlikle Erdoğan için gazetecilerin ülkeye seyahatini engellemek için baskı kurmanın bir yolu, rehin almaya eş bir durum” ifadelerini kullandı.

Fotoğrafçı Mathias Depardon’un annesi Daniele Van de Lanotte de “Zaten çok zayıftı, açlık grevine uzun süre devam ederse - ki çıkana kadar devam edeceğini söyledi – sağlığı açısından benim için günler, saatler hatta saniyeler bile önemli” dedi.

National Geographic için Hasankeyf’in fotoğraflarını çeken Depardon, Batman’da gözaltına alınmıştı. Depardon hakkında alınan karara rağmen sınırdışı edilmedi. Fransız fotoğrafçı bir süre önce açlık grevine başlamıştı.

Depardon, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’deki NATO Zirvesi sırasındaki görüşmesinde de gündeme gelmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG