Erişilebilirlik

Gabriel’den Almanya’daki Türklere Mektup


Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Almanya’daki Türklere yönelik bir mektup kaleme aldı. Mektup Bild gazetesinde hem Türkçe hem de Almanca yayınlandı.

Mektupta Gabriel, Almanlarla Türkler arasındaki dostluğu ‘hazine’ olarak niteledi ve iki ülke arasındaki krizin onlara karşı olmadığını söyledi.

Alman vatandaşlarının Türkiye'de tutuklanması nedeniyle Türkiye'ye karşı yeni bir politika benimsemek durumunda kaldıklarını belirten Gabriel, "Her zaman Türkiye’yle iyi ilişkilerden yana olduk, çünkü Almanya ve Türkiye arasındaki iyi bir ilişkinin sizler için önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

Gabriel, “Türkiye ve Almanya arasındaki zor siyasi ilişkilerden bağımsız olarak sizler bizdensiniz, Alman pasaportunuz olsun ya da olmasın" ifadelerini kullandı.

Almanya’da 3.5 milyon Türkiye kökenli insan yaşıyor.

Türkiye-Almanya ilişkileri bir yılı aşkın bir süredir gergin durumda. Ancak Türkiye’nin daha önce Türkiye geçmişi olmayan insan hakları eğitmeni Alman vatandaşı Peter Steudtner’in terör suçlamasıyla tutuklanması Berlin’in sert tepkisini çekmişti. Almanya, Türkiye’ye gideceklere dikkatli olun uyarısında bulunuyor. Berlin ayrıca Türkiye’yle ilişkilerini de değerlendiriyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG