Erişilebilirlik

Gabriel: "Katar Krizi Savaşa Dönüşebilir"


Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Allgemeine Sonntagzeitung gazetesine verdiği demeçte Katar krizinin savaşa dönüşebileceğini söyledi. Gabriel, bununla birlikte gerilim azaltmak için hala şans gördüğünü de kaydetti.

“Bu ihtilafın savaşa dönme tehlikesi var” diyen Gabriel, durumu Körfez’dekimüttefik ve komşu ülkelerin ilişkilerinde dramatic sertlik olarak niteledi.

Gabriel, bu endişelerini Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, İran ve Kuveyt dışişleri bakanları ile yaptığı görüşmelerde dile getirdiğini kaydetti.

Alman Dışişleri Bakanı, “Görüşmelerimden sonra durumun ne kadar ciddi olduğunu biliyorum, ama ilerleme sağlamak için iyi şanslar olduğunu da düşünüyorum” dedi.

Merkel: "Katar krizinde Körfez ülkeleri Türkiye ve İran birlikte çalışmalı"

Almanya Başbakanı Angele Merkel de Katar’daki durumdan endişeli olduğunu, çözüm bulunması için Körfez ülkeleri, İran ve Türkiye’nin birlikte çalışması gerektiğini kaydetti.

Merkel bu açıklamayı Meksika ziyareti sırasında yaptı. Almanya Başbakanı İran, Türkiye ve Katar dahil bölgesel aktörler olmadan sorunun çözülemeyeceğinin mesajını verdi.

Suudi Arabistan Trump’ın açıklamalarından memnun

Suudi Arabistan ve Bahreyn Amerika Başkanı Donald Trump’ın Katar’ın teröre verdiği desteği durdurması yönündeki çağrısını Suudi Arabistan memnuniyetle karşıladı.

Suudi Arabistan’dan yapılan açıklamada, terörizme kaynak sağlayan bütün kaynakları kesmek için kararlı ve süratli harekete geçme taahhüdünde bulunuldu. Söz konusu açıklamada devlet haber ajansı SPA tarafından bir yetkiliye dayandırıldı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nden yapılan açıklamada da Trump’ın ‘Katar’ın aşırıcıları destekleyen problemli desteğine yönelik liderliği’ övüldü.

Trump, Katar’ı Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ın bu ülkeye yönelik yaptırımların azaltılması yönündeki çağrısına rağmen Cuma günü teröre yüksek seviyede destek vermekle suçlamıştı.

Katar Amerika eski Adalet Bakanı Aschroft’u tuttu

Bu arada Katar yönetimi Amerika Başkanı Donald Trump ve Arap komşularının suçlamarını çürütmek için 11 Eylül saldırılarında Amerika Adalet Bakanı olan John Ashcroft’u tuttu.

Katar 90 günlük bir zaman dilimi için Ashcroft Hukuk Firması’na 2.5 milyon dolar ödeyecek.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG