Erişilebilirlik

G8 Bakanları Suriyeli Muhaliflerle Görüştü


Londra'da toplanan Sekizler Grubu dışişleri bakanları
Londra'da toplanan Sekizler Grubu dışişleri bakanları
Londra’da toplanan G8 ülkeleri dışişleri bakanları Kore yarımadasındaki gerginlik, Suriye krizi ve İran’ın nükleer programını görüşüyor.

Birkaç haftadır Amerika ve Güney Kore’ye savaş tehditleri savuran Kuzey Kore yeni bir füze denemesine hazırlandığını bildirdi.
Almanya Dışişleri bakanı Guido Westerwelle Sekizler Grubunun Kuzey Kore’nin savaş tehditlerinin kabul edilemez olduğu görüşünde birleştiklerini söyledi.

Çarşamba günü bazı bakanlar Suriyeli muhaliflerle biraraya geldi. Muhalifler, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’den askeri yardımın arttırılmasını istedi ancak bir Amerikalı yetkili bakanların bu konuda bir vaadde bulunmaktan kaçındıklarını açıkladı.

İngiltere ve Fransa Avrupa Birliği silah ambargosunun kaldırılarak Beşar Esat’a karşı olan isyancılara silah gönderilmesini savunuyor. Ancak Rusya ve Almanya buna karşı çıkıyor, silahların İslamcı militanların eline geçeceğini ve bölgesel bir krize yol açacağını önesürüyor.

Kerry Çarşamba günü Rusya Dışişleri Bakanı Segei Lavrov ile de görüştü. Lavrov Rusya’nın Kuzey kore konusunda Amerika ile bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG