Erişilebilirlik

G20: 'Ekonomik Toparlanmada İşbirliğine Devam'


G20 yetkilileri küresel ekonomik toparlanmanın devam etmesi için koordineli çalışma sözü verdi

En gelişmiş 20 ekonominin maliye bakanları ve Merkez Bankası başkanları Güney Kore'deki görüşmelerini tamamladı. G20 yetkilileri küresel ekonomik toparlanmanın devam etmesi için koordineli çalışma sözü verdi.

G20 maliye bakanları ve Merkez Bankası başkanları küresel ekonomin büyümeye devam ettiğini ancak tam anlamıyla toparlanmanın sağlanmasında bazı engeller bulunduğunu bildirdi.

G20 liderleri, Amerika’da bankacılık krizine neden olan riskli yatırımların önüne geçilmesi için finans kurumları üzerindeki denetimin arttırılması gerektiğini açıkladı. Yetkililer, geçen yıl açıkladıkları acil teşvik önlemlerinin küresel ekonomik krize son vermekte başarılı olduğunu vurguladılar.

Bazı yetkililer teşvik programlarına son vererek bütçe açığı sorununa da eğilmek gerektiğini söylediler. Ancak Avrupa’daki borç krizi göz önünde bulundurulduğunda harcamaların ani bir şekilde kesilmesinin küresel ekonomiyi yeniden durgunluğa sürükleyebileceği uyarısında bulundular.

Güney Kore’deki toplantı bu ay Kanada’da yapılacak G20 liderleri zirvesine hazırlık niteliğindeydi.

Amerika Maliye Bakanı Tim Geithner Washington’un uluslararası finans sisteminde reform yapılmasını kuvvetle desteklediğini açıkladı.

G20 yetkilileri ileride kurtarma paketlerinde kullanılmak üzere bankalara uygulanacak küresel vergi sistemi oluşturulması fikrini ele aldı.

XS
SM
MD
LG