Erişilebilirlik

G20 Avrupa'nın Büyümeye Odaklanmasını İstiyor


Meksika’da bir araya gelen G20 liderleri Avrupa’da ekonomik büyümenin sağlanabilmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.

Meksika’nın Los Cabos tatil belgesinde başlayan G20 zirvesinde dünyanın en büyük 20 ekonomisinin lideri Avrupa’nın ekonomik durumu konusundaki kaygılarını dile getirdi.

Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon’la görüşmesinin ardından açıklama yapan Başkan Barack Obama, Avrupalıların bankacılık ve borç krizini çözecek plan konusunda ilerleme sağlanmasını istedi. Obama şöyle konuştu: “Dikkatlerimiz Avrupa üzerindeydi. Konuştuğumuz gibi küresel mali sistemin istikrara kavuşması için hepimizin bir araya gelerek yapılması gerekenleri yapmamızın zamanı gelmiştir.”

ABD Maliye Bakanlığı Müsteşarı Lael Brainard, gazetecilere yaptığı açıklamada Avrupa’dan kısa sürede yanıt beklediklerini söyledi. Brainard, “Euro bölgesi liderlerinin Haziran ayı sonunda yapacakları zirveden önce karar almalarını beklemiyoruz ama Los Cabos zirvesinin ardından net bir gidişat olduğunu görmek istiyoruz,” dedi. Brainard, Avrupalıların ekonomik büyümeyi canlandıracak kararlar aldıklarını görmek istediklerini vurguladı.

Başkan Obama gelişmeleri Almanya Başbakanı Angela Merkel’le de konuştu. Obama’nın danışmanları, krize çözüm bulunması için Avrupalıların atacağı adımlar konusunda “cesaretlendiklerini” söylüyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG