Erişilebilirlik

G. Kore Tatbikatın Tekrarını İptal Etti


G. Kore Tatbikatın Tekrarını İptal Etti
G. Kore Tatbikatın Tekrarını İptal Etti

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore’nin saldırısına karşılık vermedikleri için halkından özür diledi

Güney Koreli yetkililer Yeonpyeong adasında yapacaklarını açıkladıkları tatbikatı iptal etti. Benzer bir tatbikat geçen hafta Kuzey Kore’nin saldırısını tetiklemişti.

Askeri yetkililer adada yaşayan insanların Salı sabahı itibariyle sığınaklara girmesi uyarısında bulunmuştu. Ancak yetkililer herhangi bir gerekçe göstermeden tatbikatın iptal edildiğini bildirdi.

Kuzey Kore’nin saldırısının ardından Amerika’yla Güney Kore’nin Sarı Deniz’de tatbikat yapması nedeniyle bölgede gerginlik artmış durumda.

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Myung-bak, Kuzey Kore’nin saldırısına karşılık vermedikleri için halkından özür diledi. Lee, herhangi bir saldırının tekrarlanması durumunda Kuzey Kore’nin ağır bir bedel ödeyeceğini da söyledi.

Kuzey Kore, Seul hükümetinin tatbikatlar sırasında tartışmalı bölgelerde ateş etmemesi konusunda uyarıldığını, bu uyarılara görmezden geldiği için Yeonpyeong adasına saldırı düzenlendiğini açıkladı. Pyongyang hükümeti, bu gibi kışkırtmaların devam etmesi durumunda “acımasız” saldırılar düzenleneceğini bildirdi.

Yeonpyeong adasına düzenlenen saldırıda ikisi asker, dört kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıda 18 kişi de yaralanmıştı.

XS
SM
MD
LG