Erişilebilirlik

Futbolcuya Sağ Ulaşma Ümitleri Tükeniyor


Uçağı Manş Denizi üzerinde kaybolan Arjantinli futbolcu Emiliano Sala’yı bulma umutları giderek azalıyor.

Futbolcunun uçak kaybolmadan önce ailesine kısa bir mesaj da gönderdiği ortaya çıktı.

Guernsey Adası çevresinde arama çalışmalarını sürdüren İngiliz polisi, su üzerinde yüzen cisimler bulduklarını ancak uçağın içindekilerin sağ olarak bulunabilme olasılığının çok düşük olduğunu belirtti.

Üç uçak ve bir helikopter deniz üzerinde arama çalışmalarına devam ederken Arjantin medyası Sala’nın uçağı radardan kaybolmadan önce ailesine kısa bir mesaj gönderdiği haberlerini verdi.

Bu haberlere göre 28 yaşındaki futbolcu WhatsApp üzerinden ailesine sesli bir mesaj gönderdi ve şunları söyledi: “Parçalara ayrılacak gibi duran bir uçağın içindeyim ve Cardiff’e gidiyorum. Eğer bir buçuk saat içinde benden bir haber yoksa beni bulmak için arama yapacaklar mı bilemiyorum çünkü beni bulamayabilirler. Çok korkuyorum.”

Arjantin televizyonu C5N’e konuşan futbolcunun annesi Mercedes Sala, uçağın Cardiff takımının başkanı Mehmet Dalman’a ait olduğunu söyledi ancak Dalman bu iddiaları “Kesin olarak söyleyebilirim ki uçağın Cardiff City takımıyla hiç bir ilgisi yok” diyerek reddetti.

Sala geçen Cuma günü, Cardiff City kulübüyle anlaşmaya varmıştı.

Kulübün, Sala’ya Cardiff’e olan uçak biletini karşılamayı teklif ettiğini belirten Dalman, Sala’nın seyahatini kendisinin ayarladığını ama uçuşu kimin ayarladığını bilmediğini söyledi.

Olayı araştıran İngiliz Uçak Kazaları Araştırma Birimi, tek motorlu Piper PA-46 Malibu türü uçağın ABD’de kayıtlı olduğunu açıkladı.

Ancak, uçakta Sala dışındaki diğer kişi olan pilotun kimliği henüz doğrulanamadı.

“Uçaktan hiç bir eser yok”

Fransız takımı Nantes’dan İngiliz Premiyer Lig kulübü Cardiff City’ye 17 milyon Euro’ya transfer olan Sala, yeni takımıyla ilk antrenmanına Salı günü çıkacaktı.

Arama kurtarma ekipleri, 3 bin kilometrekarelik bir alanı taradıklarını ve su üzerinde yüzen cisimlerle karşılaştıklarını belirtti.

Guernsey Sahil Güvenlik yetkilisi David Baker, kaybolan uçaktan halen hiç bir eser olmadığını söyledi.

Pilotun radardan kaybolmadan kısa bir süre önce irtifasını düşürme isteğiyle hava trafik kontrol merkeziyle iletişime geçtiği ifade edildi.

Ekipler, henüz arama çalışmalarında bulunmasa da uçak yolcularının can kurtaran botuyla kendilerini kurtarmış olmalarını umuyor.

Ama İngiliz Uçak Kazaları Araştırma Birimi eski araştırmacılarından Ken Fairbank, herhangi birinin canlı bulunma ihtimalinin oldukça düşük olduğunu belirtti.

Ayrıntılar yeterli olamasa da Fairbank hava koşullarının uçağın düşmesinde etkili olabileceğini düşünüyor.

Taraftarlar anma düzenledi

Emiliano Sala’nın memleketi Arjantin’in Progreso kentinde, baba Horacio Sala basına “Saatler geçiyor ve hiçbir şey bilmiyorum. En kötüsü için korkuyorum” dedi.

2015 yılından bu yana Fransız Nantes takımında oynayan Sala, bu sezon 13 gol attı.

Cuma günü küme düşme tehditi altındaki Cardiff’le imzaladığı 3,5 yıllık anlaşma da onay için uluslararası izinleri bekliyordu.

Cardiff kulüp yetkililerinden Ken Choo haberler karşısında derin üzüntü içinde olduklarını ama iyi haberler için dua etmeye devam ettiklerini belirtti.

Cardiff takımı, Salı günkü antrenmanını iptal ederken, takım taraftarları kulubün stadyumunun önüne çiçek ve atkılar bıraktılar.

Cardiff taraftarları, takımı küme düşmekten kurtarmada Sala’nın büyük rol oynayacağını düşünüyordu.

Arjantinli futbol ustası Diego Maradona da uçağın ve yolcularının sağ salim bulunacağını umduğunu söyledi.

Sala’nın Nantes’taki takım arkadaşları da büyük şok içinde. Takımın Entente Sannois Saint-Gratien olan Fransa Kupası eleme maçı da Pazar gününe ertelendi.

Nantes’ta toplanan yüzlerce taraftar Sala adına anma etkinliği düzenledi. Futbolcu için çiçekler, atkılar ve takım bayrakları serildi.

Nantes takımı başkanı Waldemar Kita, “Hala umudum var, o tam bir savaşçı” diyerek Twitter’dan mesaj paylaştı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG