Erişilebilirlik

Fransız Polisi Evi Kuşatılan Katil Zanlısının Teslim Olmasını Bekliyor


Polis, Tuluz’da (Toulouse) bir Yahudi okulunda üç öğrenciyle bir hahamı öldürmekle suçlanan kişinin teslim olmayı düşündüğünü açıkladı.

Okuldaki katliamda kullanılan silahın, geçen hafta yine Tuluz’da Afrika ülkelerinden üç Fransız askerin öldürülmesinde kullanılan silah olduğu belirlendi.

Cinayetleri işledikten sonra olay yerinden bir motosikletle kaçan zanlının izi motosikletini boyatmaya çalışması üzerine bulundu.

Muhammet Mirah adlı 24 yaşındaki Cezayir asıllı zanlının Tuluz’daki evi şu anda polisler tarafından kuşatılmış durumda. Terörle mücadele uzmanlarıyla pazarlık yapan zanlının evinin penceresinden dışarıya bir tabanca attığı ancak başka silahları olduğu öğrenildi.

Ev yakınlarında bulunan İçişleri Bakanı Claude Gueant, el Kaide militanı olduğunu belirten zanlının canlı ele geçirilmesinin hayati önem taşıdığını söyledi. Bakan, zanlının yanında en az bir Kalaşnikov ile tabanca ve başka uzun namlulu silahlar bulunduğunu tahmin ediyor.

Gece saatlerinde başlayan operasyonun ilk dakikalarında Mirah kapının arkasından ateş açmış ve iki polis yaralanmıştı.

Mirah, cinayetleri, Filistinli çocukların intikamını almak ve Fransa'nın Afganistan'daki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediğini söyledi. Polisler eve yapılan baskından kısa bir süre sonra Mirah’ın erkek kardeşini tutukladı.

Bu arada 30 yaşındaki haham Jonathan Sandler ile 4 yaşındaki kızı Gabriel, 5 yaşındaki Arieh Sandler ve okul müdürünün 7 yaşındaki kızı Myriam Monsonego’nun cenazeleri, Kudüs yakınlarındaki Givat Şaul mezarlığında yapılan törenden sonra toprağa verildi.

Törene binlerce kişiyle birlikte Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe de katıldı.

XS
SM
MD
LG