Erişilebilirlik

Fransız Gazeteciye ‘YPG’ Suçlaması


Fransız Loup Jean Rene Bureau bir süre önce geldiği Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a geçmek istedi. Ancak bu sırada polis, Bureau’yu, arandığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Önce Silopi Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Bureau, buradan Silopi Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı. İfadesi alınan Bureau, önce serbest bırakıldı. Ancak Şırnak Cumhuriyet Savcılığı karara itiraz etti. Şırnak Savcılığı’nın KHK ile örgüt dosyalarının il merkezlerinde görülmesi gerektiği yönündeki görüşü üzerine Bureau, tekrar yakalanarak Şırnak’a götürüldü.

Şırnak’ta yaklaşık beş gün gözaltında kalan Bureau, dün yeniden savcılığa çıkarıldı. Amerika’nın Sesi’nin adliye kaynaklarından aldığı bilgiye göre Bureau ile ilgili soruşturma, 2013 yılında yaptığı bir görüşmeyle ilgili. Irak Kürt bölgesinde YPG’lilerle görüşen Bureau’nun bilgisayarında, görüşme notları ve YPG’lilerle çekilmiş fotoları bulundu. Bureau savcılığa verdiği ifadesinde, röportajı tez çalışması için yaptığını belirterek hakkındaki iddiaları reddetti. Bureau, röportajın hiçbir yerde yayınlanmadığını söyledi.

Daha sonra tutuklama istemiyle mahkemeye çıkarılan Bureau, “terör örgütüne üye olma” iddiasıyla, tutuklanarak Şırnak cezaevine gönderildi.

Loup Jean Rene Bureau
Loup Jean Rene Bureau

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG