Erişilebilirlik

Fransa’da Türk Lokantasına Irkçı Saldırı


Paris saldırılarının ardından, Fransız aşırı sağ guruplarının yabancılara dönük eylemleri artıyor. Fransa’nın kuzeyinde bir kebapçı dükkanının önünde duran 30 yaşlarındaki bir Türk’e yapılan saldırının ardından, Perşembe günü de Bordeaux yakınlarındaki bir Türk kebapçı dükkanına, 7 kişilik ırkçı gurup saldırdı. Türk çift, lokantanın mutfağına sığınarak saldırganlardan kurtuldu.

Fransa’nın güney batısında, Bordeaux kenti yakınlarındaki Blaye kentinde bulunan “Medine” adlı kebapçı dükkanı, bir gurup aşırı sağcı militanın saldırısına hedef oldu. Dükkan sahibi ve eşi, Pazar’ı Pazartesi’ne bağlayan akşam, Rue Saint Saveur yolu üzerindeki kebapçı dükkanında akşam servisini bitirdikten sonra içerde akşam yemeklerini yemeye başladılar. Bu sırada, saat 21:30 sularında, 6 ya da 7 kişilik bir gurup arabayla Belediye’nin hemen yanındaki kebapçı dükkanının önüne geldi.

Kalabalık gurubun ellerinde silah ve sopalarla lokantaya ilerlediğini gören dükkan sahipleri önce derhal kapıyı kilitlediler ve jandarmayı arayarak yardım istediler. “Pislik Araplar”, “teröristler” diyerek çifte ırkçı hakaretler eden gurup, lokantanın kapısı kilitlenince ellerindeki beyzbol sopası, bıçak, demir sopa ve bir tabanca ile camları kırmaya başladılar. Lokanta sahibinin polisi aradığını gören saldırganlar gidiyormuş gibi yaparak evin etrafında bir tur attılar. Ancak geri dönerek, bu sefer lokantanın ön camından ateş ettiler.

Jandarmayı çağıran çift, lokantanın mutfağına saklanarak güvenlik güçlerinin gelmesini beklediler. Saldırganlar ise polis gelmeden önce olay yerinden kaçtı.

Olay yerine gelen jandarma ekipleri soruşturma başlattı. Blaye Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen çift iki gün çalışmaya ara verdikten sonra yeniden lokantalarını açtılar.

Libourne savcısı Christophe Auger, Çarşamba günü yerel gazete Sud Oeust’e, “Blaye merkezinde bir lokantaya yapılan saldırı üzerine soruşturma açılmıştır” diyerek haberi duyurdu.

Yine Pazar akşamı Fransa’nın kuzeyindeki Cambrai kentinde bir kebapçı dükkanı önünde duran 30 yaşlarındaki bir Türk gencine silahlı saldırı olmuş, ancak saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG