Erişilebilirlik

Fransa’da Karikatür Korkusu


Kahire'deki Fransa Büyükelçiliği
Kahire'deki Fransa Büyükelçiliği
Fransa’da bir mizah dergisinin Hazreti Muhammed’in karikatürlerini yayınlamasından sonra, saldırılardan korkan Paris, 20 ülkedeki elçilik, konsolosluk ve okullarını Cuma günü kapatma kararını aldı.
Fransa Dışişleri Bakanı, ülkenin dış temsilciliklerinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığını açıkladı.

Haftalık mizah dergisi Charlie Hebdo son sayısında Hz. Muhammed’in karikatürlerini yayınladı. Karikatürlerden bazılarında peygamber çıplak resmediliyor. Daha önce de Hz. Muhammed’le alay eden karikatürler basan derginin Paris’teki binası geçen yıl ateşe verilmişti.

Buarada, Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault, bazı grupların Amerika’da çekilen İslam karşıtı filmi protesto gösterileri düzenleme taleplerinin reddedildiğini açıkladı.

Ayrıca “Müslümanların Masumiyeti” adlı filme karşı dünya çapında protestolar devam ederken, Amerika Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ülkesinin yurtdışındaki diplomatlarını korumak için daha yoğun güvenlik önlemlerini uygulamaya koyduğunu söyledi.

Endonezya, Bangkok ve Tayland’daki Amerikan konsoloslukları gösteriler nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Ayrıca, Pakistan’ın başkenti İslamabad ve Afganistan’ın doğusundaki Celalabat kentinde Hz. Muhammed’e hakaret eden filme karşı protestolar düzenlendi.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG