Erişilebilirlik

Fransa'da Terör Operasyonları


Fransa’da yürütülen terör operasyonları sırasında öldürülen birinin geçen hafta Yahudilerin işlettiği bir gıda pazarına el bombasıyla düzenlenen saldırıyla bağlantısı olduğu bildirildi.

Paris başsavcısı François Molins, öldürülen kişinin Jeremy Sidney adında, 33 yaşında bir sabıkalı olduğunu açıkladı. Molins, Müslüman olan Sidney’in Strazburg’da bir silahlı çatışmada ölü ele geçirildiğini açıkladı.

El bombasının parçaları üzerindeki DNA parçalarından hareket ederek ülke genelinde operasyonlar düzenleyen Fransız polisi, zanlının izini Strazburg’da buldu. Molins, saldırganın öldürülmeden önce ‘teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verdiğini ve üç polisi yaraladığını bildirdi.

Başsavcı Molins, Paris, Cannes, Strazburg ve diğer bölgelerdeki baskınlarda 11 zanlının gözaltına alındığını, zanlıların hepsinin sonradan Müslüman olduğunu belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, polisin operasyonlarını kutladı, devletin halkını terör tehdidine karşı korumaya kararlı olduğunu açıkladı.

19 Eylül’de Paris’in Sarcelles semtinde Yahudilerin işlettiği bir gıda pazarına el bombasıyla düzenlenen saldırıda bir kişi hafif yaralanmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG