Erişilebilirlik

Fransa Sokağa Çıkma Yasağını Uzatmaya Hazırlanıyor


Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Kurumu Genel Direktörü Genevieve Chene, Fransa'nın 15 gün olarak öngörülen sokağa çıkma yasağını daha da uzatması gerekeceğini açıkladı. Franceinfo TV'ye konuşan Chene, "Sokağa çıkma yasağını uzatmak büyük ihtimalle gerekli olacak. Corona virüsünün dinamiklerini izlemek için 2 ila 4 haftaya ihtiyacımız var" dedi.

İtalyan hükümetinin karatina süresini uzatma kararını değerlendiren Chene, "Eğer bütün önlemler ve evde kalma uyarılarını uygularsak, İtalya'dan farklı bir durumda olabiliriz" dedi.

"Düşüş Mayıs ortasında yaşanabilir"

Chene Virüsün, sokağa çıkma yasağını başlangıcından sonra, birinci ve ikinci ay arasında, en üst noktaya ulaştıktan sonra yani Mayı ayı ortasında düşüşe geçebileceğini söyledi.

Fransa Halk Sağlığı müdürü, öngörü amaçlı modelleme çalışmasının sınırlı "gözlemlerle" beslenen "teorik modellere" dayandığına vurgu yaptı. "Bugün söylediklerimiz sadece spekülasyon. Salgının dinamikleri hakkında bir şey söyleyebilmek için henüz çok erken" dedi.

İçişleri Bakanı: "Uzatma kaçınılmaz"

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner de, 15 günlük eve kapanma kararının uzatılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi. Europe 1 Radyosu'na konuşan Castaner, "Gerekirse hükümet yenileme kararını verecek. Stratejimizi, tek bir hedefe yönelik olarak, yani Corona virüsüne karşı verdiğimiz savaşı kazanmak hedefiyle, her yeni aşamaya uyarlıyoruz" dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG