Erişilebilirlik

Fransa'nın Eski Sanayi Bölgesi Le Pen'in Kalesi


Fransa'nın Eski Sanayi Bölgesi Le Pen'in Kalesi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

Fransa'nın Eski Sanayi Bölgesi Le Pen'in Kalesi

Fransa’nın doğusundaki Hayange kenti, bir zamanlar sahip olduğu refahtan dolayı küçük “Texas” olarak tanınıyordu. Roma döneminden kalan madencilik sektörünün zengin ettiği Hayange’da geçtiğimiz yıllarda ekonominin çökmesiyle tırmanan hoşnutsuzluk, bu kenti Fransa’nın aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Cumhurbaşkanı adayı Marine Le Pen’in en güçlü kalelerinden biri haline getirdi.

Marine Le Pen’in seçim bölgesi olan Hayange’ın yüz yıllardır refah içinde yaşamasını sağlayan maden sektörü, 2000 yıllık geçmişe sahip. Bazıları bu bölgeyi Texas’a benzetiyor.

Kentte en büyük değişim 2013’te yaşandı. Sosyalist Cumhurbaşkanı François Hollande’ın verdiği sözlere rağmen, kentin en büyük istihdam kaynağı olan fabrika kapatıldı.

Kentte işler durunca, hayır kurumlarının faaliyetleri yoğunlaştı.

Bir zamanlar solcu sendikaların kalesi olan Hayange, siyasi olarak değişmiş. Eskiden komünist ve hayvan hakları savunucusu olan Belediye Başkanı Fabien Engelmann, artık Ulusal Cephe üyesi ve Le Pen destekçisi.

Birçok göçmeni eski Yugoslavya ülkelerinden Fransa’ya çeken, güvenlik, istihdam ve özgürlük umudu olmuş.

Destekçileriyse Le Pen’in ırkçı olduğunu düşünmüyor.

Sanayi sektörü harabeye dönen Hayange, iş arayanlara kısıtlı imkanlar sunuyor. Binlerce kent sakini Lüksemburg’ta çalışıyor.

Marine Le Pen, Fransa’yı eski günlerine döndürme sözü veriyor. Hayange sakinlerinin tek umudu, bu sözün gerçeğe dönüşmesi.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG