Erişilebilirlik

Fransa İçişleri Bakanı Le Roux İstifa Etti


Meclis bütçesinden iki kızını yazları kendi yanında danışman kadrosundan çalışıyor göstererek devleti 55 bin Euro zarara uğratan İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, bakanlık görevinin sona ermesine bir ay kala istifa etti.

Seçim bölgesi Saint Denis Valiliği'nde basın toplantısı düzenleyen Le Roux, "İstifamı Cumhurbaşkanı Hollande'a verdim" dedi.

Ülkede uygulanan Olağanüstü Hal ve terörle mücadele politikalarını yürüten Le Roux'nun yerine Dış Ticaret Bakanı Mathias Fekl getirildi.

Kızlarına yaz tatili ücreti

Bakan Le Roux’nun reşit olmayan kızlarını, daha 15 ve 16 yaşlarında lise öğrencisi oldukları dönemde, Meclis’te danışman gösterdiği ve çocuklarına 2009-2016 yılları arasında toplam 24 ayrı danışman konratı ile 55 bin Euro ödediği ortaya çıktı.

“Quotidien” adlı televizyon programının tüm detaylarıyla duyurduğu habere göre, işe alma yaşı yasalarla 16 ile sınırlanmışken, Bakan Le Roux, büyük kızını daha 15 yaşındayken, ikinci kızını da 16 yaşındayken sözleşmeli gösterdi.

Elysee'den baskı

Haberin ardından Bakan Bruno Le Roux, “Kızlarım yaz tatillerinde benimle çalıştılar. Bana yardımcı oldular. Ama asla sürekli çalışmadılar” sözleriyle kendini savunmuştu.

Ancak Le Roux, gerek Başbakan Bernard Cazeneuve, gerekse Elysee Sarayı'ndan gelen baskılar üzerine istifa etmek zorunda kaldı. Le Roux'nun görevi 23 Nisan ve 7 Mayıs'ta düzenlenecek iki turlu seçimlerin ardından yasal olarak sona erecekti.

Sosyalist bakana yöneltilen suçlamalardan daha ağır suç işleyerek eşine 8 yıl boyunca 1 milyon Euro ödenmesini sağlayan, üstelik hakkında soruşturma açılan sağın cumhurbaşkanı adayı, eski Başbakan François Fillon ise istifa etmeden seçim kampanyasına devam ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG