Erişilebilirlik

Fransa Cumhurbaşkanı Musul Cephesinde


Fransa Cumhurbaşkanı Musul Cephesinde
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Irak’a giden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürdistan Bölgesinin başkenti Erbil’i de ziyaret etti. IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin resmi törenle karşıladığı Hollande, IŞİD ve peşmerge güçleri arasında çatışmalara sahne olan Zertik Dağındaki cepheleri ziyaret etti.

Savunma Bakanı Jean-Yves Le Driande ile birlikte Bağdat ziyaretinin ardından havayoluyla Erbil’e geçen François Hollande için resmi karşılama töreni düzenlendi. IKYB Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ve çok sayıda üst düzey yetkili törende hazır bulundu. Törende önce Fransa Milli Marşı okundu. Ardından ise hem Irak ve Kürdistan Bölgesinin milli marşları okundu. Hollande’yi karşılayanlar arasında bölgedeki etnik ve dini grupların temsilcileri ile IŞİD’le savaşta yaşamını yitiren peşmergelerin çocukları da vardı.

Başkan Barzani ve havalimanındaki kısa bir görüşme yapan Hollande peşmergelerle IŞİD’le savaşın sürdüğü cepheyi ziyaret etti. İki liderin ziyaret noktası Musul’a 18 kilometre uzaklıkta bulunan Zertik Dağı oldu. Mevzilerdeki peşmergeleri ziyaret eden Hollande, dürbünle çatışmaların sürdüğü bölgelere baktı. Hollande, IŞİD’in ne kadar uzakta olduğu ve Musul’a ne kadar mesafede bulunduklarını sordu. Hollande, ziyaretinden bir hafta önce çatışmalarda yaşamını yitiren peşmergelerin fotoğraflarını da inceledi.

Hollande Barzani Cephede
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:01 0:00

Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Peşmerge Güçleri ve Fransız askerlerinin işbirliğini tanıklık ettiğini söyledi. Hollande, “Buraya Peşmerge Güçleri ve Irak Ordusu’nun IŞİD’le savaşta ilerleyişine tanıklık ettik. Bize eşlik ettiği için Başkan Barzani’ye de teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Hollande’in ziyare ettiği nokta daha önce defalarca IŞİD’in saldırısına uğramıştı. IŞİD’in kimyasal silahlarla da saldırdığı bölge, Fransız askerlerinin de katıldığı operasyonla koruma altına alındı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG