Erişilebilirlik

Flynn Soruşturması Nereye Varacak?


Flynn Soruşturması Nereye Varacak?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Başkan Donald Trump’ın eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn bu kez ABD Savunma Bakanlığı tarafından soruşturmaya alındı. Bu konuyla ilgili açıklama, Temsilciler Meclisi Denetleme Komisyonu’nun en kıdemli Demokrat Partili üyesinden gelmişti. Flynn’in yabancı devletlerle temasları ve Trump yönetiminin Rusya’yla bağlantılarıyla ilgili olarak Pentagon’un da ayrı bir soruşturma başlatmasına, hem cumhuriyetçi hem de Demokrat partilerin paylaştığı ortak kaygılar yol açtı.

Michael Flynn Beyaz Saray’daki görevini yalnızca 24 gün devam ettirebildi. Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn’in yabancı devletlerle kurduğu temaslar, Kongre’de hala sorgulanmaya devam ediyor.

Flynn’in Rusya ve Türkiye'yle temaslarından dolayı Pentagon tarafından soruşturmaya alındığını açıklayan kişi, Kongre üyesi Elijah Cummings’di. Cummings ayrıca Flynn’in yabancı devletlerden para alması konusunda Pentagon’dan kendisine yapılan uyarının belgelerini de gösterdi. Oysa ki Flynn’in avukatı, müvekkilinin 2015 yılında Moskova’ya gidip Devlet Başkanı Vladimir Putin’le akşam yemeğine katılmadan önce izin aldığını iddia ediyor.

Beyaz Saray, Temsilciler Meclisi Denetleme Komisyonu tarafından geçen hafta yapılan bilgilendirme talebini geri çevirmişti. Bu komisyonun Cumhuriyetçi Partili başkanını bile kaygılandırdı:

Beyaz Saray komisyonla işbirliği yapmadığı iddialarını yalanladı ve suçu önceki Obama yönetimine attı:

Flynn’in işine Trump yönetiminde son verildiğini hatırlatan Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, soruşturmayı doğru bulduklarını söyledi:

Bu açıklamalar Demokrat Partili Kongre üyelerinin soruşturmaya özel savcı atama talebini durduracağa benzemiyor:

Demokratlar bilgilendirilme taleplerinden de vazgeçeceğe benzemiyorlar:

Kongre Denetleme Komisyonu’nun talebi üzerine, Michael Flynn’in yasaları ihlal edip etmediği kararına, korgenerallikten emekli olmadan önce bağlı olduğu Amerikan Kara Kuvvetleri karar verecek.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG