Erişilebilirlik

Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn İstifa Etti


Başkan Donald Trump’ın en yakınındaki isimlerden biri olan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Trump’ın yemin töreninden önce Rus büyükelçisiyle Amerika’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımları görüştüğü haberlerinin ardından istifasını sundu.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in Başkan Donald Trump görevi resmen devir almadan önce Rus Büyükelçi ile bir görüşme yaptığı iddiaları uzunca bir süredir gündemi meşgul ediyordu.

Ulusal Güvenlik Danışmanı Flynn İstifa Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:56 0:00

Son olarak Washington Post gazetesi geçen Cuma günü yayınladığı bir haberde Flynn’in, Rus büyükelçiyle görüşmesinde Rusya’ya karşı yaptırımları da konuştuğunu yazmıştı. Trump yönetimi Başkan Yardımcısı Mike Pence aracılığı ile iddiaları reddetmiş ve Michael Flynn'in Rus Büyükelçi ile kesinlikle yaptırımlar konusunu görüşmediğini söylemişti. Bu açıklamanın üzerine basın tarafından Flynn, bu defa da Başkan Yardımcısı Pence'e de yanlış bilgi vermek ile itham edilmişti.

Michael Flynn'in istifasının ardından General Keith Kellog bu göreve atandı.

Amerikan yasalarına göre, yetkili olmayan herhangi bir Amerika vatandaşının, ABD ile ihtilafı bulunan yabancı hükümetlerle ve bu devletlerin davranışlarını değiştirmek amacıyla iletişime geçmesi suç sayılıyor.

Trump’ın baş politika danışmanı Stephen Miller, dün televizyonda çıktığı mülakatlarda Flynn’in durumuyla ilgili sorular üzerine, bunun ‘hassas bir konu’ olduğunu söyleyerek bu konuda birşey söyleyecek bir pozisyonda olmadığını belirtmişti. Diğer bazı Beyaz Saray yetkilileri de, “Trump ulusal güvenlik danışmanına güveniyor mu?” sorularını yanıtsız bırakmıştı. Yetkililerin bu ‘sessizliğinin’, Trump’ın Flynn hakkındaki düşüncelerine dair bir belirsizliği yansıttığı yorumları yapılmıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG