Erişilebilirlik

Florida'da Öğretmenler Silahlandırılıyor


Geçen yıl Parkland'da bir lisede yaşanan silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş 17 kişi de yaralanmıştı.
Geçen yıl Parkland'da bir lisede yaşanan silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş 17 kişi de yaralanmıştı.

Florida’da eyalet meclisi, Parkland’daki bir okulda düzenlenen son silahlı saldırının ardından öğretmenlerin okulda silah taşımasına izin verecek bir yasayı onayladı.

Geçen hafta Florida Senatosu’nda 17’ye karşı 2 oyla kabul edilen yasa iki günden bu yana eyaletin Temsilciler Meclisi’in tartışılıyordu. Söz konusu yasa Temsilciler Meclisi’nden de 47’ye karşı 65 oyla geçti.

Florida eyaletinin Cumhuriyetçi partili Valisi Ron DeSantis’in de kararı onaylayarak yasalaştırması bekleniyor. Senato ve Temsilciler Meclisi’nden geçen yasaya göre gönüllülük usulüne göre yürürlüğe girecek uygulama kapsamında isteyen öğretmenlere 144 saatlik silah kullanım eğitimi verilecek.

14 Şubat 2018 tarihinde Florida eyaletinin Parkland şehrinde Marjory Stoneman Douglas Lisesi’ne gelen bir eski öğrenci yarı otomatik silahla bir saldırı gerçekleştirmişti. Saldırıda 17 kişi hayatını kaybetmiş 17 kişi de yaralanmıştı.

Bu olayın ardından Başkan Donald Trump ve Ulusal Silah Birliği NRA, öğretmenlerin bu tarz saldırılara karşı silahlandırılması konusunu tartışmaya açmışlardı.

Bu fikre karşı çıkanlar bunun silahlanmayı arttıracağını savunuyor ve olası bir saldırı anında polisin ve öğretmenin yanlışlıkla birbirlerini vurabilmesi riskine dikkat çekiyor.

Parkland saldırısı sonrasında ülke genelinde başlayan silahsızlanma taraftarı protestolara karşın Florida eyaletinde kabul gören yasa silahlanmayı savunan grupların zaferi olarak yorumlanıyor.

Parkland saldırısının ardından Florida eyaletinde kabul edilen bir yasaya göre okullarda en az silahlı bir güvenlik görevlisinin bulunması kararı alınmıştı.

STÜDYO VOA

“Görüş ayrılıkları olsa bile İsrail’in güvenliğine taahhüdümüz güçlü” – 7 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:27:46 0:00
XS
SM
MD
LG