Erişilebilirlik

Florida'da Havaalanında Silahlı Saldırı


Florida'da Havaalanında Silahlı Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:35 0:00

Florida eyaletindeki Fort Lauderdale Havaalanı'nda düzenlenen bir silahlı saldırıda en az beş kişinin öldüğü, sekiz kişinin de yaralandığı açıklandı. Saldırgan polis tarafından yakalandı ve gözaltına alındı. Polis saldırganın FBI ve yerel emniyet yetkilileri tarafından sorguya alındığını açıkladı.

Yetkililer 26 yaşındaki Alaskalı Esteban Santiago'nun eski Ulusal Muhafız Birliği üyesi olduğunu, şiddet eylemleri işlemesi konusunda gaipten sesler duyduğunu açıklamasının ardından psikolojik muayeneden geçirilmek üzere geçen yıl hastaneye kaldırıldığını bildirdi.

Bununla birlikte FBI olayda terör ihtimalinin göz ardı edilmediğinin altını çiziyor.

Olay, iki nolu terminal binası dışında bagaj teslimatının yapıldığı apronda yaşandı.Saldırganın Kanada'dan gelen bir uçuştan indikten sonra valiz teslim noktasından çantasını aldığı ve ardından çantasındaki silahı kullanarak saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Görgü tanıkları valizlerini almak üzere bekleyen yolcuların üzerine saldırganın aniden ateş açmaya başladığını söyledi.

Olayın hemen ardından haber helikopterlerinden alınan görüntülerde, yüzlerce kişinin apronda beklediği, yaralı ve ölülerin ambulanslara yerleştirildiği görüldü.Florida havaalanı geçici bir sure için uçuşlara kapalı tutuluyor. Polis havaalanı içerisinde bulunan yolcuların da kontrollü biçimde boşaltılmaya devam edildiğini açıkladı.

Olay sırasında Beyaz Saray eski sözcüsü Ari Fleischer'ın da havalaanındaydı. Fleischer twitter sayfasında "Florida Fort Lauderdale Havaalanı'ndayım. Ateş açılıyor herkes kaçmaya başladı" yazdı

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG