Erişilebilirlik

Florida’da Silahlı Saldırı: 3 Ölü


Florida eyaletinin Jacksonville kentinde silahlı bir saldırgan, video oyunu turnuvası düzenlenen bir salonda ateş açarak iki kişiyi öldürdü. Saldırgan daha sonra aynı silahla intihar etti. Olayda sekizi doğrudan silahlı saldırıda olmak üzere 11 kişi de yaralandı.

Jacksonville Şerifi Mike Williams, saldırganın kimliğini David Katz olarak açıkladı. Katz’ın 24 yaşında olduğu ve başkent Washington’a yakın Baltimore kentinden olduğu bildirildi. Yetkililer saldırganın hala incelemeyi sürdürüyor.

Turnuva alışveriş ve eğlence merkezlerinden oluşan Jacksonville Landing adlı alanda düzenleniyordu ve olay sırasında internet üzerinden canlı yayındaydı.

Saldırının ardından birçok kişi alışveriş kompleksinin içinde saklandı, polis Twitter’dan yaptığı çağrıda ‘‘Saklandığınız yerde kalın. SWAT ekipleri yöntemsel arama yapıyor. Lütfen koşarak dışarı çıkmaya çalışmayın’’ dedi.

Olayla ilgili yayınlanan kayıtta, oyun sırasında oyuncuların silah seslerine verdiği sesli tepki ve ardından ağlama sesleri dikkat çekiyor. Kısa süre sonra da kayıt kesiliyor.

Olay, Şubat ayında yine Florida’da Parkland’da bir okula düzenlenen ve 17 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından silah yasalarıyla ilgili tartışmanın devam ettiği bir sırada gerçekleşti.

İki yıl önce de Florida eyaletinin Orlando kentinde silahlı bir kişi gece kulübünde 49 kişiyi öldürmüştü.

STÜDYO VOA

Biden yönetimi Çin’den ithal edilen ürünlere gümrük vergilerini arttırdı - 14 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG