Erişilebilirlik

First Lady'den Kız Çocuklarının Eğitimine Destek


First Lady'den Kız Çocuklarının Eğitimine Destek
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:38 0:00

11 Ekim’de kutlanan Dünya Kız Çocukları Günü, bu yıl her zamankinden daha fazla dikkat çekmeyi başardı. Birleşmiş Milletler, bu özel günü, dünyanın dört bir yanındaki kız çocuklarının karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmek için 2011’de ilan etti. Kız çocuklarının eğitimi bu zorlukların başında geliyor ve bir isim var ki bu soruna karşı mücadeleyi ciddiye alıyor. Bu isim de First Lady Michelle Obama.

“Let Girls Learn – Kız Çocukları Okusun”, okula gönderilmeyen kız çocuklarının eğitimi için mücadele veren uluslararası bir yardım kuruluşu. Şarkıcı Andra Day, sesiyle bu çabalara destek veren ünlülerden sadece biri.

Beyaz Saray, 11 Ekim günü Andra Day, Ulusal Güvenlik Danışmanı Susan Rice, Oscar ödüllü oyuncu Meryl Streep ve First Lady Michelle Obama ile tanışmaya gelen dört genç kızı ağırladı. Michelle Obama geçen yaz Afrika ülkelerinden Liberya ve Fas’ı ziyaret etmiş ve birçok kızın okula gidebilmek için mücadele ettiğini söylemişti.

Obama, Let Girls Learn’ün eyleme geçme çağrısına desteğin arttığını söyledi.

Beyaz Saray’da eğitim programı ile ilgili bir belgesel de gösterildi. Gösterimden önce oyuncu Meryl Streep, tüm dünyanın iyiliği için genç kızlara yönelik tavrın değişmesi gerektiğini söyledi.

Streep ile sahneyi paylaşan genç kızlar da, sadece okula gidebilmek için nasıl kilometrelerce yürümek zorunda kaldıklarını anlattı. Tüm bu engellere rağmen, bu yürüyüşlerin derse girebilmenin simgesi haline geldiğini söylediler.

Michelle Obama, CNN’in internet sitesinde yayımlanan yazısında da, kız çocuklarının eğitimine kişisel olarak önem verdiğine dikkat çekti. Kendi üniversite eğitiminin de maddi yardımlarla mümkün olduğunu anlattı. ABD’de Let Girls Learn kuruluşunun çalışmalarına 1 milyar dolardan fazla kaynak ayrıldı. Dünya Bankası da gelecek 5 yıl için 2 milyar dolarlık yardım sözü verdi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG