Erişilebilirlik

Filistinliler Gazze İçin Sokakta


İsrail Filistin arasında ateşkes sağlanması için uluslararası çaba sürerken İsrail ordusu, Hamas’a yönelik operasyonlarını Cuma günü de sürdürdü ve Gazze’de çok sayıda evi bombaladı

İsrail Filistin arasında ateşkes sağlanması için uluslararası çaba sürerken İsrail ordusu, Hamas’a yönelik operasyonlarını Cuma günü de sürdürdü ve Gazze’de çok sayıda evi bombaladı.

Filistinli yetkililer Cuma günü öldürülenler arasında İslami Cihat propagandacısı ve iki oğlunun da bulunduğu bildiriliyor. Gazze’de iki haftayı aşkın süredir devam eden hava ve kara saldırılarında ölenlerin sayısı 800’ü aştı.

İsrail güvenlik kabinesi, 18 günlük askeri planı uzatma kararı, ya da müzakereler süresince 5 ila 8 günlük ateşkes kararı almak üzere bugün toplanıyor.

Bugün ayrıca Batı Şeria’nın, Gazellilere destek için toplanan Filistinlilerin protesto gösterilerine ev sahipliği yapması bekleniyor.

Gazze'ye destek için Ramallah'tan Kudüs'e yürümek isteyen Filistinliler’e İsrail güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında çıkan çatışmalarda en az bir Filistinli öldü, 150’nin üzerinde protestocu yaralandı. Gözlemciler, Batı Şeria’daki gösterilerin son yıllardaki en büyük protesto olduğunu belirtiyor. Gösterilerin Nablus, Beytüllahim ve Kudüs merkezinde de sıçradığı bildiriliyor.

İsrail’in Hamas’a yönelik başlattığı 18 günlük operasyon kapsamında Gazze’ye düzenlediği son saldırılarda 100’ün üzerinde Filistinlinin öldüğü Perşembe günü en fazla kaybın olduğu gün olarak kayıtlara geçti.

İsrail Gazze’deki Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu vurmuş, saldırıda en az 15 kişi hayatını kaybederken, 200'den fazla kişi de yaralanmıştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon “dehşet verici” olarak nitelediği saldırıda ölenlerin arasında kadın ve çocukların yanı sıra BM çalışanları olduğunu da söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG