Erişilebilirlik

Filistinli Leyla Halid’den HDP’li Leyla Güven’e Ziyaret


Filistinli Leyla Halid’den HDP’li Leyla Güven’e Ziyaret
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:29 0:00

Filistinlilerin mücadelesinin sembol isimlerinden Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Politbüro Üyesi Leyla Halid, 150 günü aşkın süredir açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’i evinde ziyaret etti.

Sabah saatlerinde Diyarbakır’a gelen FHKC Politbüro Üyesi Leyla Halid, Leyla Güven’in eylemini sürdürdüğü Kayapınar İlçesindeki evine gitti. Önce Güven’in kızı Sabiha Temizkan ile görüşen Halid daha sonra Güven’in bulunduğu odaya geçti.

El ele tutuşarak sohbet eden Halid ve Güven arasında şu diyalog geçti;

“Leyla Halid: Sizinle buluşmaktan mutluluk duyuyorum

Leyla Güven: Gelişinize çok sevindim, çok mutlu oldum. Sizi gördüğümde direnişi hatırladım, mücadeleyi hatırladım.

Leyla Halid: Bu mücadelede senin bizimle olmanı, bizimle devam etmeni istiyoruz. Sen güçlüsün, sen bizimle olduğunda biz daha güçlü olacağız.”

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Halid, Öcalan’ın kimsenin açlık grevinde ölmesini istemeyeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Halid, “Sayın Öcalan kendisi üzerindeki tecridin sona ermesi için hiç kimsenin hayatını kaybetmesini istemeyecektir. Bundan eminim. Ona da aynı şeyi söyledim. Bu bizim kültürümüzde var olan bir şey değil, biz ölmek için değil yaşamak için mücadele edenleriz. Ya zafer kazanırız ya da direniriz. Bizim yolumuz bu olmalı. Şimdiki mesajım da sayın Erdoğan’adır. Artık insanların hayatına önem verdiğini gösterme zamanıdır” dedi.

Açıklamanın ardından HDP il Binasına geçen Halid, burada açlık grevi yapan milletvekilleri Tayyip Temel, Dersim Dağ ve Murat Sarısaç’ı ziyaret etti.

Milletvekilleriyle bir süre sohbet eden Halid, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların ve FHKC Genel Sekreteri Ahmed Saadet’in selamını getirdiğini söyledi. Milletvekillerinin sağlık durumu hakkında bilgi alan Halid, “Umarım hükümet midelerden yükselen sesi duyar” dedi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG