Erişilebilirlik

Filistinli Görüşmeci Heyeti İstifa Etti


Filistinli baş görüşmeci Saib Erekat, Erekat, İsrail’in sürekli “Yahudi yerleşimcileri” kullanarak kendilerine baskı yaptığını savundu
Filistinli baş görüşmeci Saib Erekat, Erekat, İsrail’in sürekli “Yahudi yerleşimcileri” kullanarak kendilerine baskı yaptığını savundu
İsrail’le barış görüşmesi yürüten Filistinli görüşmeci heyeti istifa etti.

Mısır televizyonuna açıklama yapan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, görüşmeci ekibinin “ilerleme sağlayamadıkları için” istifa ettiğini bildirdi. Abbas ayrıca ekibi “istifa kararını yeniden düşünmeye ikna etmeye çalışacağını, yoksa yeni bir ekip oluşturacağını” söyledi. Filistin Yönetimi Başkanı, iki durumda da İsrail’le yapılacak görüşmelerin gecikeceğinin işaretini verdi.

Reuters haber ajansına konuşan Filistinli baş görüşmeci Saib Erekat, istifa gerekçesini açıklamayı reddetti, ancak İsrail’le görüşmelerin de hiçbir yere varmadığını söyledi. Görüşmelerin geçen hafta zaten durduğunu savunan Erekat, İsrail’in sürekli “Yahudi yerleşimcileri” kullanarak kendilerine baskı yaptığını savundu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Salı günü Batı Şeria ve Doğu Kudüs’e Yahudi yerleşimciler için 20 bin yeni ev yapma kararını, uluslararası baskıları gerekçe göstererek erteleme kararı almıştı. Netanyahu, yeni konut projelerinin, dünya güçlerinin İran’a yönelik yaptırımları sürdürmesi yönünde İsrail’in çabalarına zarar verdiğini söyledi.

İsrail’in işgal altındaki topraklarda yerleşimciler için yapmayı planladığı yeni konut projeleri, Filistinliler’le barış görüşmelerinde öne çıkan en büyük engellerden biriydi.

Bu arada Çarşamba günü İsrail’li bir askerin bıçaklanarak öldürülmesi, taraflar arasında gerilimi yeniden tırmandırdı. Yetkililer, bıçaklama olayıyla ilgili olarak 16 yaşındaki bir Filistinli genci gözaltına aldı. Bıçaklama olayı, Afula kentinde bir otobüste yaşandı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG