Erişilebilirlik

Filistinli Gencin Ölümüyle İlgili 6 Tutuklama


Ebu Kudeyr'in 15 yaşındaki Amerikan vatandaşı kuzeni Kudüs'te serbest bırakıldıktan sonra annesiyle
Ebu Kudeyr'in 15 yaşındaki Amerikan vatandaşı kuzeni Kudüs'te serbest bırakıldıktan sonra annesiyle

İsrail polisinin Kudüs‘te bir Filistinli gencin kaçırılıp öldürülmesi olayıyla ilgili olarak bazı Yahudi zanlıları tutukladığı bildiriliyor.

Bir güvenlik yetkilisi halen altı zanlının gözaltında tutulduğunu ancak 16 yaşındaki Muhammed Ebu Kudeyr’in öldürülmesiyle ilgili soruşturma geliştikçe bu sayının değişebileceğini açıkladı.

Yetkili Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada tutuklu zanlıların aşırı eğilimli bir Yahudi örgütünün üyeleri olduğunu da belirtti.

Yetkili bu açıklamayı Haaretz gazetesinin olayla ilgili altı kişinin tutuklandığını bildirmesinden kısa bir süre sonra yaptı.

İsrailli yetkili soruşturmacıların Ebu Kudeyr’in öldürülmesinde “ aşırı milliyetçi etkenlerin” rol oynadığı görüşünde olduklarını da söyledi.

Bu görüş, Filistinlilerin kuşkularını doğruluyor.

Filistinliler gencin aşırı sağcı Yahudiler tarafından intikam amacıyla öldürüldüğünü önesürüyordu.

Zorla bir araca bindirilerek kaçırılan Muhammed Ebu Kudeyr’in yanmış cesedi, Çarşamba günü Kudüs’te bir ormanlık alanda, kaçırıldıktan bir saat sonra bulunmuştu.

Ebu Kudeyr’in öldürülmesi Kudüs ve diğer Arapların İsrail kentlerinde dört gün süren şiddetli protesto gösterilerine yol açtı. Ancak İsrail polisi Pazar günü durumun büyük ölçüde sakin olduğunu bildirdi.

Öteyandan Filistin Başsavcısı, otopsi sonucunda Çarşamba günü intikam amacıyla öldürüldüğü sanılan Filistinli gencin “diri diri yanarak öldüğünün” ortaya çıktığını açıkladı.

Filistinli adli tabipler Ebu Kudeyr’in cesedinde yapılan incelemede nefes borusunda duman izlerine rastlanmış olmasının, ateşe verildiği sırada hala sağ olduğuna işaret ettiğini bildiriyor.

Ebu Kudeyr’in babası, oğlunun cesedinin tanınmaz halde olduğuna dikkati çekerken, Filistin Başsavcısı da gencin vücudunun yüzde 90’ının yanmış olduğunu bildirdi.

Muhammed Ebu Kudeyr’in cenazesi Cumartesi günü olaylı bir şekilde toprağa verildi.

Öldürülen gencin ABD vatandaşı kuzenine polis dayağı

Bu arada Cuma günü cenazesi kaldırılan Muhammed Ebu Kudeyr'in kuzeninin Perşembe günü tutuklanmadan önce İsrail polisi tarafından ağır bir şekilde dövüldüğü bildirildi.

Amerikan vatandaşı Tarık Ebu Kudeyr, olay sırasında Kudüs'te ailesini ziyaret ediyordu. Tarık Ebu Kudeyr'in anne-babası İsrail polisi tarafından dövülmesinin ardından hastanede ziyaret ettikleri oğullarının yüzünün şiştiğini, neredeyse tanınmaz hale geldiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG