Erişilebilirlik

Filistinli Genç 'Diri Diri Yakılmış'


Filistin Başsavcısı, otopsi sonucunda Çarşamba günü intikam amacıyla öldürüldüğü sanılan Filistinli gencin “diri diri yanarak öldüğünün” ortaya çıktığını bildirdi

Zorla bir araca bindirilerek kaçırılan Muhammed Ebu Kudeyr’in yanmış cesedi, Çarşamba günü Kudüs’te bir ormanlık alanda, kaçırıldıktan bir saat sonra bulunmuştu.

Filistinli adli tabipler Ebu Kudeyr’in cesedinde yapılan incelemede nefes borusunda duman izlerine rastlanmış olmasının, ateşe verildiği sırada hala sağ olduğuna işaret ettiğini bildiriyor.

Ebu Kudeyr’in babası, oğlunun cesedinin tanınmaz halde olduğuna dikkati çekerken, Filistin Başsavcısı da gencin vücudunun yüzde 90’ının yanmış olduğunu bildirdi.

Muhammed Ebu Kudeyr’in cenazesi dün olaylı bir şekilde toprağa verildi.

İsrail polisi katilleri henüz tespit edemedi, ya da cinayetin neden işlenmiş olabileceğine yönelik bir bilgiye sahip değil. Bununla birlikte Muhammed Ebu Kudeyr’in, iki hafta önce kaçırıldıktan sonra cesetleri bulunan ve bu hafta başında toprağa verilen üç İsrailli gencin cinayetine misilleme olarak öldürüldüğü kuşkusu ağır basıyor.

Öldürülen gencin ABD vatandaşı kuzenine polis dayağı

Bu arada dün Cuma günü cenazesi kaldırılan Muhammed Ebu Kudeyr'in kuzeninin Perşembe günü tutuklanmadan önce İsrail polisi tarafından ağır bir şekilde dövüldüğü bildirildi.

Amerikan vatandaşı Tarık Ebu Kudeyr, olay sırasında Kudüs'te ailesini ziyaret ediyordu. Tarık Ebu Kudeyr'in anne-babası İsrail polisi tarafından dövülmesinin ardından hastanede ziyaret ettikleri oğullarının yüzünün şiştiğini, neredeyse tanınmaz hale geldiğini bildirdi.

Tarık Ebu Kudeyr'in polis tarafından dövülürken çekilen video görüntüleri de internette yayınlandı.

İsrail polisiyse, Tarık Ebu Kudeyr'in bıçaklı bir çetenin üyesi olduğunu, internette yayınlanan videonun montaj olduğunu ve doğruları yansıtmadığını savundu.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jen Psaki, bir Amerikan vatandaşının bu denli ağır bir şekilde dövülmesinin büyük rahatsızlık yarattığını bildirdi. Psaki, yayınladığı yazılı açıklamada, Amerika'nın İsrail polisinin orantısız güç kullanmasını sert bir şekilde kınadığını bildirdi.

Hamas: 'Üç Yahudi gencin ölümünden biz sorumlu değiliz'

İsrailli yetkililer, üç Yahudi gencin ölümünden Hamas’ı suçluyor, Hamas ise iddiaları reddediyor. Bununla birlikte bazı Hamas yetkililerinin, “İsrail’in adaletsizliklerinin üç Yahudi gencin katledilmesini haklı çıkardığı” yönündeki açıklamaları, İsrail’de büyük öfkeye yol açmış durumda.

Doğu Kudüs’te ve diğer kentlerde İsrail polisi ve Filistinli göstericiler arasında çatışmalar bugün de devam etti. İsrail polisi kendilerine taş atan Filistinli göstericilere göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Gerginlik şiddetlenirken, Gazze’den İsrail’e roket saldırıları düzenlendi. İsrail de Gazze’ye hava saldırıları düzenledi. Olaylarda ölen ya da yaralanan olup olmadığı bilinmiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG