Erişilebilirlik

Filistin’den Amerika’ya Kudüs Uyarısı


Filistin lideri Mahmud Abbas, Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması durumunda bunun Beyaz Saray’ın Ortadoğu barış çabalarındaki konumunu tehlikeye atacağını belirtti.

Abbas, “Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına yönelik her hangi bir adım ya da Amerika’nın büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması barış sürecinin geleceğine tehdit oluşturur ve Filistinliler, Araplar ve uluslararası açıdan kabul edilemez” dedi.

Abbas bu açıklamayı İsrail’den kendisini ziyaret eden bir grup Arap milletvekiline yaptı.

Amerikalı yetkililer Trump’ın Çarşamba günü yapacağı konuşmayla Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyabileceğini belirtiyor.

İsrail Kudüs’ü başkenti olarak kabul ediyor. Birçok devlet binası Kudüs’te bulunuyor. Ancak uluslararası toplum, kentin statüsünün barış görüşmeleri çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini belirtiyor. Filistinliler İsrail tarafından 1967’de işgal edilen doğu Kudüs’ü başkentleri olarak kabul ediyor.

Abbas’ın sözcüsü Nebil Abu Rdeneh, Filistin liderinin Amerika’nın muhtemel adımına karşı Arap ve dünya liderleriyle iletişim halinde olduğunu belirtti.

Rdeneh, Abbas’ın Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Fransa liderleri ile iletişim kurduğunu söyledi.

Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ise Amerika Başkanı’nın bu konuda henüz karar vermediğini belirtiyor.

Bu arada Ürdün konuyla ilgili acil olarak Arap Ligi ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın toplanması için çaba sarfediyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG