Erişilebilirlik

Filistin'de 'Büyük Yürüyüş'ün Yıldönümünde Üç Kişi Öldü


Geçen yıl 30 Mart'ta başlayan "Büyük Yürüyüş ve Toprak Günü" protestolarının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yeni protestolarda en az üç Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerden en azından ikisinin İsrail tarafından açılan ateş sonucu öldüğü bildirildi.

Gazze'deki sağlık bakanlığı yetkilileri, 17 yaşında bir gencin protestolar sırasında, 21 yaşındaki bir başka gencin de dün gece İsrail'i Gazze'den ayrılan sınır tellerinin yanında vurulduğunu açıkladı.

Yıldönümü gösterilerine onbilnlerce kişi katıldı. İsrail ordusu göstericilerin sınıra taş ve patlayıcı maddeler fırlattığını, otomobil lastiklerini ateşe verdiğini belirtti.

Göstericiler, Mısır sınırı üzerinden Gazze'ye ablukanın kaldırılmasını talep ediyor. Abluka Hamas'ın Gazze'de tek yanlı kendi idaresini ilan ettiği 2007'den bu yana devam ediyor. Geçen yıl başlayan ve her hafta düzenlenen “Büyük Dönüş Yürüyüşü", Filistinliler'in 1948'de kaybettikleri topraklara geri dönmesi fikriyle başlatılmıştı. İsrail bu talebi şiddetle reddediyor. Geçen yılki gösterilerde 200'e yakın Filistinli hayatını kaybetmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG